HATAY (AA) - CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Baskan Yardimcisi Ali Öztunç ile beraberindeki heyet Hatay'in Belen, Iskenderun ve Arsuz ilçelerindeki yanginda zarar gören alanlari inceledi.
Böke incelemeleri sirasinda gazetecilere yaptigi açiklamada, cigerlerinin yandigini ve çok üzgün olduklarini söyledi.
Yanginda zarar gören vatandaslara geçmis olsun dileginde bulunan Böke, iki ay içerisinde bu kadar büyük yangin çikmasinin sorumlularinin bir an evvel ortaya çikarilmasini istedi.
Böke, yangin nedeniyle olusan zararin telafi edilmesi konusunda çagrida bulunarak, "Mutlaka vatandaslarimizin bu hasar tespit sonrasinda hasarlarinin giderilmesi, telafi edilmesi, can ve mal güvenliginin yeniden saglanmasi için bütün bunlarin takipçisi olmaya devam edecegiz. Tekrar hepimize geçmis olsun." ifadesini kullandi.
Genel Baskan Yardimcisi Ali Öztunç da geçmis olsun dilegini ileterek kentte 1,5 ay içerisinde ikinci büyük yangin çiktigini hatirlatti.
"Hatay'in yakildigini" öne süren Öztunç söyle konustu:
"Birileri yakiyorlar, birileri sabotaj pesindeler. Sabotaj yapiyorlar. Kimdir, kimlerdir bunlarin bulunmasi gerekiyor. Devletin bunlari bir an önce bulmasi gerekiyor. Belli ki birileri Hatay üzerinden bir karisiklik istiyor ve buna Hatayli izin vermez. Hatay Türkiye'nin en önemli mozaik kentlerinden birisidir. Birlik ve beraberligin oldugu bir kenttir, buna asla kimse izin vermeyecektir. Sanki önceden planlanmis, hesaplanmis ince bir ayar yapilmis gibi durum var ama tabii ki yetkili merciler, devletimiz bunlari ortaya çikaracaktir."