CHP'li Özkan Yalım'dan Cumhur İttifakına Siyasi Manevra

CHP

CHP'li Özkan Yalım'dan Cumhur İttifakına Siyasi Manevra

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Halk Otobüsü Esnafının sıkıntılarını araştırma önergesi olarak TBMM Genel Kuruluna taşıyacağını söyledi. Yalım'ın önergesi mecliste grubu bulunan bütün partiler tarafından oylamaya sunulacak. Özkan Yalım Özel Halk Otobüsü Esnafı ve otobüslerden ücretsiz faydalanan vatandaşları 5 Ekim Çarşamba günü saat 14.00 'den sonra TRT-3 Meclis TV'de canlı yayınlanacak oylamayı izlemeye davet etti.


CHP uşak Milletvekili Özkan Yalım yandaş medyaya çalım atmaya hazırlanıyor. Özel Halk Otobüsleri Esnafı, engelli vatandaşlar ve 65 yaş üzeri vatandaşları ilgilendiren araştırma önergesini TBMM Genel kuruluna taşımaya hazırlanan Yalım, tüm vatandaşları TRT-3 ekranlarını izlemeye davet etti. Yandaş medya haberlerinde AK Parti'nin lehine haberleri yayınlamadığını belirten Yalım, araştırma önergesinin Cumhur İttifakı milletvekillerince reddedilmesi durumunda vatandaşın oylamayı canlı olarak izlemesi istedi.


OYLAMADA KİMLER "EVET" OYU VERECEK!
Özkan Yalım, "Tüm özel halk otobüsü işletmecisi esnaflarımızı, engelli vatandaşlarımızı ve 65 yaş üzerindeki vatandaşlarımızı 5 Ekim 2022 Çarşamba günü  TRT 3 Meclis Televizyonu'nu saat 14.00'den sonra TBMM Genel  Kurulu'nu seyretmeye davet ediyorum.  Millet İttifakı olarak, yaşamış olduğunuz sorunları çok yakından biliyoruz. Bu konuda sıkıntıları Yüce Meclisimizin Genel Kuruluna kadar taşıdım. Kimlerin oyları ile bu araştırma önergemiz gündeme alınmayacak seyredin. Gelecek seçimlerde bu gelişmeye göre sizin haklarınızı savunan partiler yönünde oy tercihlerinizi değiştirin!" dedi.


CUMHUR İTTİFAKININ TAVRI NE OLACAK?
Araştırma önergesinin kabul edilmesinden yana olduğunu belirten Yalım, "Her şeye rağmen önergemiz kabul olur düşüncesindeyim. Bakalım Cumhur İttifakının tavrı meclis  genel kurulunda belli olacak! Buradan Cumhur İttifakı Milletvekillerine sesleniyorum. Gelin bu sorunları çözelim. Bu yaşanan sorunlar tüm 65 yaş üzeri halkımızın ve engelli vatandaşlarımızın sorunudur. Yaşlılarımıza, emeklilerimize sahip çıkalım. İşletmecilerin mağduriyetlerini giderelim." şeklinde konuştu.


ESNAFIN EKONOMİK KAYBI GİDERİLECEK!
Yalım meclise sunacağı araştırma önergesinde ; Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri ve özel halk minibüslerinin, 65 yaş ve üzeri vatandaşların ücretsiz taşınmasından kaynaklı almış oldukları destek miktarının yetersizliği ile ilgili sorunlarının araştırılarak mağduriyetlerinin giderilmesi ve sorunlarının çözümüne yönelik yeni düzenlemelerin yapılması amacıyla Anayasanın 98’inci, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif etti.

 



Politika 6.10.2022 17:02:00 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı