Çiftçilere ÇKS uyarısı

Çiftçilere ÇKS uyarısı

Çiftçilere ÇKS uyarısı

Çetindağ, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptırmayan çiftçiler için müracaat süresinin 1 Eylül tarihine kadar uzatıldığını açıklayarak uyarıda bulundu.
Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydını yaptırmayan çiftçiler için müracaat süresinin 1 Eylül günü mesai bitimine kadar uzatıldığını söyledi. Çetindağ, Kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını belirterek,2020 üretim yılı ÇKS başvurusunu veya güncellemesini yapamayan üreticilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına 1 Eylül Salı günü mesai bitimine kadar kayıtlı bulundukları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine gerekli başvuru evrakları ile müracaat etmeleri gerektiğini ifade etti.
Kayıt olmayan çiftçiler gelir desteğinden yararlanamıyor
Çetindağ, yaptığı açıklamada, “2020 üretim yılına ilişkin 30 Haziran’a kadar olan ÇKS kaydını yaptırmayan çiftçiler için bu süre 1 Eylül’e uzatıldı. Daha önce ÇKS kayıt işlemini yapmayan çiftçilerimizin bu süre içerisinde ÇKS kayıtlarının yapılmasını arzuluyoruz. ÇKS’ye kayıt olmayan çiftçilerimiz 2020 yılı alan bazlı gelir desteğinden yararlanamadığı gibi herhangi bir afet durumunda sigorta ödemesi alamıyorlar. Çiftçilerimizin 2020 yılı dosyalarını İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir. Açıklanan süre zarfında başvuruda bulunmayan çiftçiler süre uzatımından yararlanamayacak” ifadelerini kullandı.


Güncel 21.08.2020 10:55:14 0
Anahtar Kelimeler: çiftçilere çks uyarısı

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçından depremzede çocuklara etkinlik

2

Akdeniz'de görülen Hint-Pasifik kökenli oluklu yengeçler İskenderun'da inceleniyor

3

Kahramanmaraş'ta lise öğrencilerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tanıtıldı

4

Burgan Bank, Great Place to Work Sertifikası'nın sahibi oldu

5

Borusan Otomotiv sektörel dönüşümü değerlendirdi

6

Osmaniye'de Genç Erkekler Basketbol İl Birinciliği müsabakaları yapıldı

7

Mut ilçesinde öğrencilere Togg'un T10X modeli tanıtıldı

8

Okul sporları Kick boks müsabakaları yoğun katılım

9

Mersin'de Akdeniz Belediyesince yenilenen parka şehidin adı verildi

10

Osmaniye'de 122 üreticiye ekipman desteğinde bulunuldu