HATAY (AA) - Hatay'in Reyhanli ilçesindeki Cilvegözü Sinir Kapisi'ndan, savas magduru Suriyeliler için insani yardimlarin gönderilmesi devam ediyor.
Türkiye ve diger ülkelerde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluslarinca temin edilen yardim malzemelerini tasiyan tirlar, Cilvegözü Sinir Kapisi ile Bab-el Hava Sinir Kapisi arasindaki ara bölgeye gidiyor.
Suriye tarafina geçen tirlar, yüklerini ara bölgedeki araçlara aktarip dönüyor.
Insan Hak ve Hürriyetleri (IHH) Insani Yardim Vakfi'nin Reyhanli ilçesindeki Lojistik Merkezi'nde hazirlanan gida malzemesiyle dolu yardim tirlari Idlib'e ugurlandi.
Vakfin Suriye Çalismalari Medya Sorumlusu Selim Tosun, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Idlibli sivillere Cilvegözü Sinir Kapisi üzerinden son bir haftada 37 yardim tiri gönderdiklerini söyledi.
"Yardim paketlerinin içinde gida, hijyen paketi ve giyim ürünleri yer aliyor." diyen Tosun, Reyhanli'daki lojistik merkezinde hazirladiklari yardimlarin, Suriye'nin Idlib tarafinda ekipleri tarafindan ihtiyaç sahibi ailelere dagitildigini belirtti.
Tosun, Idlib'teki ihtiyaç sahibi ailelere yardimlarin sürecegini sözlerine ekledi.
Öte yandan, Cilvegözü Sinir Kapisi'ndan yardim ve çesitli esya tasiyan tirlarin geçislerinin devam ettigi görüldü.