ÇOCUĞUN İHMAL VE İSTİSMARININ ÖNLENMESİNE YÖNELİK İMZALAR ATILDI

ÇOCUĞUN İHMAL VE İSTİSMARININ ÖNLENMESİNE YÖNELİK İMZALAR ATILDI

Osmaniye'de çocuğun ihmal ve istismarının önlenmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen protokol Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Protokolün, İl sınırları içerisinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında, eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, toplumun ve  devletin tüm kurumlarının çocuklara ilişkin riskleri önceden, fark ederek gerekli yönlendirmelerle önleme çalışmalarını yapmak, konunun önemin benimsenmesi, desteklenmesi ve anlayış değişiminin yerleşmesinde kurumların aktif rol almalarını sağlamak amacıyla imza altına alındığı kaydedildi.
İmzalanan bu işbirliği protokolü ile planlı çalışmalar yürüterek, özellikle öğrencilerin başarı seviyelerini yükseltecek olan tüm eğitim hizmetlerinin niteliğini artırmak; eğitim programlarının geliştirilmesi, öğretmen yeterliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle artırılması ve ailelerin sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olunması noktasında, taraflar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlama hedefler arasında olduğu belirtildi.
Protokolün imzalanmasında sonra İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun, "Çocuğun İhmal ve İstismarının Önlenmesine Yönelik İş Birliği" Protokolünün kente hayırlı olması temennisinde bulunuldular.


 



Osmaniye 24.01.2020 17:00:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

2

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

3

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

4

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

5

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

6

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

7

İnşaat işçisinin acı sonu

8

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

9

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı

10

Osmaniye’de konteyner evleri yanan depremzede çift, yardım bekliyor