Çocuklar oyunlarla depremin acısını unutmaya çalışıyor

Çocuklar oyunlarla depremin acısını unutmaya çalışıyor

Çocuklar oyunlarla depremin acısını unutmaya çalışıyor

Hatay’da görevlendirilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi psikologları, hem çocuklarda hem de yetişkinlerde depremin izlerini silebilmek için çalışıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kahranmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından sarsıntılardan en çok etkilenen yerlerden olan Hatay’ın Defne ilçesinde görevlendirilmişti. Arama kurtarma, altyapı, içme suyu, gıda, çadırkent ve sahra hastanesi çalışmaları devam ederken, depremden en çok etkilenen çocukların da oyunla iyileştirilmesi için de çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede, Defne’de ilk olarak Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi’nin bahçesinde özel çadır hazırlandı.
Sosyal etkinlik ve oyun alanına gelen çocuklar, uzman psikologlar eşliğinde gün boyu oyunlar oynayıp, resim yaparak deprem korkusundan bir nebze de olsa uzaklaşıyor. Büyükşehir’in uzman psikologları, çocuklarla gün boyu yakından ilgilenirken, onlarla iyileştirici oyunlar oynayıp, resimler çiziyor.


Güncel 14.02.2023 09:49:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de işçi taşıyan servis minibüsü otoyolda alev alev yandı

2

Alanyaspor, Eyüpspor maçının hazırlıklarına başladı

3

Atatürk'ün Silifke'ye gelişinin 101. yıl dönümü törenle kutlandı

4

İstikbal yeni sezon koleksiyonlarını İstanbul Mobilya Fuarı'nda sergiliyor

5

İş Bankası'ndan uluslararası piyasalarda mavi tahvil ihracı

6

Yıldız Kaşifleri'nin ikinci dönemine 830 öğrencinin yer aldığı 167 takım başvurdu

7

Adana'da çocuklar kamyonlarla getirilen karla eğlendi

8

Hatay Valisi Masatlı, Yeşilay Şube Başkanı Kuyubaşıoğlu'nu kabul etti

9

Bucak Halk Kütüphanesi'ni geçen yıl 11 Bin 439 okuyucu ziyaret etti

10

Antalya'da sağanak ve fırtınanın etkili olduğu Kaş ile Manavgat ilçelerinde hasar tespiti yapılıyor