Çomaklı: ‘Sözde Ermeni soykırımı yalanını kınıyoruz’

Çomaklı: ‘Sözde Ermeni soykırımı yalanını kınıyoruz’

Çomaklı: ‘Sözde Ermeni soykırımı yalanını kınıyoruz’

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, sözde ermeni soykırımı hakkında bir mesaj yayımladı.
Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Yüzyıllardır çeşitli milletlerle sorunsuzca, adalet içeresinde beraber yaşayan Osmanlı İmparatorluğu zayıflamaya, eski gücünü kaybetmeye başlayınca Millet-i Sadık’a olarak bilinen Ermeniler Osmanlıyı bu zor günlerinde yalnız bırakmakla kalmayıp isyan ederek tarihe geçecek büyük bir zulmü başlatmıştır.
Rusların desteğini arkasına alan Ermeni Taşnak Çeteleri başta Erzurum, Kars ve Van olmak üzere birçok şehirde birbiri üstüne katliamlar yapmaya başladı. Bu durum üzerine 1915 yılında çıkartılan Tehcir Kanunu ile Ermeniler, geride kalan mallarının değeri ödenerek göç ettirildiler.
Ancak Ermenilerin ve kimi Batılı devletlerin yıllardır büyük bir titizlik ve gayretle sürdürdükleri lobi faaliyetleri ile Türkiye, tarih ve insanlık sahnesinde bir soykırımcı olarak gösterilmeye, asla yapmadığı ancak inatla üzerine yapıştırılmaya çalışılan bu yafta ile karalanmaya çalışılıyor.
Bir Müslüman ve Türk olarak hiçbir şekilde bize yakışmayan ve bizle bağdaşmayan bu durumun konuşuluyor olması bile üzüntü vericidir. Tamamen siyasi duygularla bir milleti lekelemek adına ortaya konulan sözde bir katliam yıldönümü düzenlenmesini yürekten kınıyoruz.”


Güncel 24.04.2021 14:52:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Yapı Kredi Yatırım 2026 strateji raporunu yayımladı

2

Serik'te uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

3

Mersin'de merdiven altı üretilen 6 bin 86 kavanoz sahte krem ele geçirildi

4

Rönesans Holding iştiraki Ballast Nedam, Hollanda'da 933 konutun satışını gerçekleştirdi

5

Koleksiyon Mobilya'dan 2025 yılında 80 milyon lira net kar

6

Osmaniye’de rezerv alanlarındaki konut ve işyeri çalışmaları sürüyor

7

Osmaniye’de tamamlanan 10 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

8

Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı tutuklandı

9

Antalyaspor'da Trabzonspor maçı hesapları

10

Osmaniye'de yapımı tamamlanan 10 köy evi depremzedelere teslim edildi