Çorum’da KYK yurtlarında deprem tatbikatı yapıldı

Çorum’da KYK yurtlarında deprem tatbikatı yapıldı

Çorum’da KYK yurtlarında deprem tatbikatı yapıldı

İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü işbirliğinde öğrenci yurtlarında “Çök Kapan, Tutun ve Tahliye" tatbikatı gerçekleştirildi.
2022 yılının "Afet Tatbikat Yılı" olarak ilan edilmesinin ardından 81 ilde eş zamanlı olarak KYK Yurtlarında "Deprem Anı, Çök Kapan, Tutun ve Tahliye" tatbikatı düzenlendi. Sungurlu’da KYK Kız ve erkek Yurdu’nda gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği depremin ardından öğrencilerin ve idari personelin tahliyesi yapıldı.
İl genelindeki Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı öğrenci yurtlarında görevli yönetici, personel ve öğrencilerin afet ve acil durum olaylarındaki doğru davranış şekilleri hakkında bilgilendirilmeleri amacıyla ‘Deprem Anı-Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı’ gerçekleştirildi.
Eşzamanlı olarak gerçekleştirilen tatbikat çerçevesinde, öğrenci ve personellerin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikat yapılan çök, kapan, tutun şeklindeki uygulama anons, siren sesleri ve öğrencilerin yurt önündeki toplanma alanlarında toplanmaları ile sona erdi.


Güncel 10.11.2022 17:46:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı tutuklandı

2

Antalyaspor'da Trabzonspor maçı hesapları

3

Garanti BBVA Global Finance ödüllerinde üç kategoride ödül aldı

4

Osmaniye'de yapımı tamamlanan 10 köy evi depremzedelere teslim edildi

5

Vodafone 5G yolunda fiber omurgasını yapay zekayla güçlendiriyor

6

Koçtaş "Yapay Zeka Usta Influencer" projesini hayata geçirdi

7

Dyson yeni robot süpürgesi "SpotScrub Ai"yi tanıttı

8

Antakya'da 1909 uyuşturucu hap ele geçirildi

9

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan kurtarıldıktan sonra protezle ayağa kalkan Tuğba yeşil sahada moral buldu