ÇÜ'de 35 odalı yeni ameliyathane hizmete girdi

ÇÜ

ÇÜ'de 35 odalı yeni ameliyathane hizmete girdi

ADANA (AA) - Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tip Fakültesi Balcali Hastanesi'nde, dijital ve entegrasyon sistemi donanimina sahip 35 odali yeni ameliyathane hizmet vermeye basladi.

ÇÜ'den yapilan açiklamaya göre, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Bashekim Yardimcisi ve Genel Cerrahi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Rencüzogullari ve ekibi tarafindan basariyla gerçeklestirilen ilk ameliyatin ardindan, yeni ameliyathaneye ziyarette bulundu.

Prof. Dr. Kibar, ziyarette yaptigi konusmada, yeni ameliyathanenin hizmete girmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.

Mevcut 23 olan ameliyathane sayisinin yetersizligi ve alt yapisinin da eskimis olmasi nedeniyle sorunlar yasandigini belirten Kibar, sorunlarin giderilmesi için birkaç yil önce mevcut ameliyathanenin üst katinda yeni bir ameliyathane insaatini baslattiklarini kaydetti.

Bes bin metrekare alan üzerine insa edilen yeni ameliyathanede tam donanimli toplam 35 ameliyat odasinin bulundugunu ifade eden Kibar, burada ayrica anestezi birimi, yatakhane, derslikler, kafeterya, otomasyon gibi birimlerin olmasinin yani sira özellikli robotik cerrahi-transplant odalari, postoperatif ünite ve merkezi sterilizasyon ünitesinin de yer aldigini bildirdi.

Doç. Dr. Rencüzogullari da, yeni ameliyathanede mevcut olan entegrasyon alt yapisi sayesinde yapilacak olan ameliyatlarin canli yayinlarla aktariminin basta Balcali Hastanesi Hipokrat Konferans Salonu olmak üzere disaridaki platformlara iletilmesinin mümkün olacagini kaydetti.

Ziyarette, Balcali Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Tamer Cevat Inal, Rektör Danismani Prof. Dr. Metin Yavuz, Hastane Bas Müdürü Ali Önal ve diger hekimler de hazir bulundu.



Yurt Dünya 24.04.2020 11:55:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da çıkan yangında iş yeri zarar gördü

2

Kahramanmaraş'ta İsrail'in Gazze'ye saldırılarına protesto

3

Isparta'da üniversite öğrencileri, mezuniyet töreninde İsrail'e pankartlarla tepki gösterdi

4

Kahramanmaraş'ta üniversite öğrencilerinden Filistin'e destek

5

Alanya'da bir binanın bodrumunda çıkan yangında hasar oluştu

6

Adana'da "Dünya Tütünsüz Günü" etkinliği düzenlendi

7

Mersin'de üniversite öğrencilerinin Gazze'ye destek için başlattıkları çadır nöbeti sona erdi

8

Çukurova Üniversitesi'nde güneş enerjisi santrali kurulacak

9

Mersin'de gençlerin turizmde istihdamının hedeflendiği projenin çalıştayı yapıldı

10

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe ile teknik direktör Alex'ten Burdur Valiliğine ziyaret