Cumhurbaşkanı Aliyev: “Şuşa Deklarasyonu ile Azerbaycan-Türkiye ilişkileri yeni bir aşamaya geldi”

Cumhurbaşkanı Aliyev: “Şuşa Deklarasyonu ile Azerbaycan-Türkiye ilişkileri yeni bir aşamaya geldi”

Cumhurbaşkanı Aliyev: “Şuşa Deklarasyonu ile Azerbaycan-Türkiye ilişkileri yeni bir aşamaya geldi”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Şuşa’da dalgalanan Azerbaycan ve Türkiye bayraklarının iki ülke arasındaki birliği gösterdiğini ifade etti.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Şuşa’da gerçekleştirdiği baş başa görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Bugünün Azerbaycan ve Türkiye’nin tarihinde önemli bir gün olduğunu belirten Aliyev, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Karabağ topraklarında Şuşa topraklarında selamlıyoruz" dedi.
Ortak deklarasyonda tarihi Kars Bildirgesi’ne atıfta bulunulduğunu belirten Aliyev, “Bugün Şuşa’da dalgalanan Azerbaycan ve Türkiye bayrakları bizim bildiğimizi gösteriyor. Şuşa Deklarasyonu ile Azerbaycan-Türkiye ilişkileri yeni bir aşamaya geldi. Şuşa Deklarasyonu olağanüstü siyasi ve tarihi öneme sahiptir. Azerbaycan halkının milli lideri Haydar Aliyev’in ‘Bir millet, iki devlet’ ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, üzüntüsü kederimizdir’ sözleriyle karakterize edilen Azerbaycan-Türkiye ilişkileri, yeni bir aşamaya geldiler” ifadelerini kullandı.

“İmzalanan belge iki ülkenin ortak çıkarlarını korumaya yönelik fırsatlara olanak sağlayacak”
Aliyev, imzalanan tarihi belgenin iki kardeş ülkenin ortak çıkarlarını korumaya yönelik fırsatlara olanak sağlayacağını ve ülkelerimizin bölgesel ve uluslararası rolünü ve ağırlığını daha da artıracağını vurguladı.

“Bildiri, Atatürk ve Aliyev’in sözlerini yansıtmaktadır”
Ermenistan’ın 30 yıllık işgalinin sona ermesi, işgal altındaki toprakların kurtarılması ve Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün yeniden sağlanmasında Türkiye’nin manevi ve siyasi desteğinin önemine değinen Aliyev, “Bugün imzalanan ortak bildiri, ilişkilerimizi en üst düzeye çıkarıyor. Bildirinin adı İttifak Bildirgesidir. Bu isim başlı başına her şeyi gösterir, her şeyi söyler. Bugün niteliksel olarak yeni bir ilişki kurduk. İmzalanan Deklarasyon tarihe dayanmaktadır. Bildiri, halklarımızın büyük liderlerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Haydar Aliyev’in sözlerini yansıtmaktadır” dedi.


Güncel 15.06.2021 20:44:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Lamekan Çiniler" sergisi açıldı

2

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Adana'da gençlerle bir araya geldi:

3

Akdeniz Belediyesi ekipleri Millet Bahçesi'nin sahilini temizledi

4

Okul Sporları Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Kick Boks Şampiyonası Osmaniye'de başladı

5

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Hatay'da konuştu:

6

Osmaniye'de 6 Şubat'taki depremlerden sonra 10 sağlık tesisi hizmete girdi

7

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Adana'da şehit ailesi ve huzurevi sakinleriyle görüştü

8

Borusan Next 13. showroom'unu İstanbul Avcılar'da hizmete açtı

9

Mersin İl Sağlık Müdürü Ekici'den Gülnar Belediye Başkanı Önge'ye ziyaret

10

MSB'nin girişimleriyle afetzede genç kız, kendisine parka veren albayla buluştu