Daday’da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Daday’da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Daday’da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Daday’da etkili olan kar yağışı sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban ve sokak hayvanları için doğaya yem bırakıldı.
Daday Kaymakamlığı ve ilgili kurumların ortak çalışması ile doğaya bırakılan yemler sayesinde sokak ve yaban hayvanları doğal yaşam alanlarında beslenme fırsatı buluyor. Bu kapsamda kar yağışı sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban ve sokak hayvanları için doğaya yem bırakıldı.
Konuyla ilgili konuşan Daday Kaymakamı Mehmet Sert, zorlu kış şartlarında arazideki yaban hayvanlarının beslenmesinde problemler oluşabildiğini ya da habitatlarını değiştirerek olumsuzluklarla karşı karşıya gelebildiklerinin belirterek, “Yaban hayvanlarımızın bu olumsuzluklardan etkilenmemesi aynı zamanda yaban hayatının devamı ve hayvanlarımızın bulundukları habitatlarda beslenme ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla doğaya yem bırakıyoruz. Yemleme çalışmalarında verdikleri destekten dolayı kurumlarımıza teşekkür ederim” dedi.


Güncel 24.03.2022 16:13:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da park halindeki otomobilde çıkan yangın söndürüldü

2

Hatayspor, 4 futbolcuyu daha transfer etti

3

Adana'da dereye düşen otomobil sürücüsü yaralandı

4

Adana'da işçileri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 13 kişi yaralandı

5

Mersin'de minibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu 1'i ağır 13 kişi yaralandı

6

Kaş-Demre kara yolunda dolu ulaşımı aksattı

7

Osmaniye’de işçi taşıyan servis minibüsü otoyolda alev alev yandı

8

Alanyaspor, Eyüpspor maçının hazırlıklarına başladı

9

Atatürk'ün Silifke'ye gelişinin 101. yıl dönümü törenle kutlandı

10

İstikbal yeni sezon koleksiyonlarını İstanbul Mobilya Fuarı'nda sergiliyor