DAK ekipleri Tekirdağ’da tecrübelerini arttırdı

DAK ekipleri Tekirdağ’da tecrübelerini arttırdı

DAK ekipleri Tekirdağ’da tecrübelerini arttırdı

Eskişehirli DORLİON Arama Kurtarma (DAK) ekibi, Tekirdağ’da düzenlenen KAMU-STK 2021 tatbikatına katılarak deneyim ve tecrübelerini arttırdı.
Türkiye Afet Müdahale Planına (TAMP) göre, afet ve acil durumlarda faaliyet göstermek üzere arama kurtarma alanında akredite edilmiş kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 17-19 Aralık tarihlerinde Kamu-STK 2021 tatbikatı yapıldı. Tekirdağ’da yapılan ve akredite 13 ekibin katıldığı tatbikat, 3 gün sürdü.

Deneyim ve tecrübelerini arttıran ekip Eskişehir’e döndü
Eskişehir’in ilk, Türkiye’nin 10’uncu akredite ekibi olan DORLİON Arama Kurtarma (DAK) ekibi de arama kurtarma çalışmalarıyla sınırlı olmak üzere yapılan tatbikatta 27 kişilik personeli ile yerini aldı. Tatbikatın başından sonuna kadar koordinasyon merkezi tarafından verilen görevleri başarıyla ve uyum içerisinde yerine getiren ekip, deneyim ve tecrübelerini arttırmış olarak Eskişehir’e döndü.

“Şehrimizi temsil etmenin haklı gururunu yaşıyoruz”
DAK tarafından yapılan açıklamada, ekibin yerelde gerçekleşmesi muhtemel afet ve acil durumlarda görev almak için kurulduğu, akredite olduğu günden beri ulusal alanda gerek koordinasyon toplantılarına, gerekse tatbikatlara katılım yaparak Eskişehir’i temsil etmeye başladığı belirtildi. Açıklamanın devamında, “Şehrimizi temsil etmenin haklı gururunu yaşayarak, bir kat daha artan sorumluluğun bilinci üzerimizde, hazır olmaya devam edeceğiz. Bu temsil etme ve hazır olma durumunun sürdürülebilir olması için de teknik ekipman ve malzemeler konusunda eksik ve ihtiyaçlarımız mevcuttur, bu konuda da şehrimiz ileri gelenlerinden destek bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.


Güncel 23.12.2021 13:11:31 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Gönüllülük Ödülleri" programı düzenlendi

2

Türk Sağlık-Sen Rize Şubesi’nde Hemşehrimiz Süleyman Sarısoy Dönemi Başladı

3

IAEE MECA Konferansı'nda kritik minerallerin enerji dönüşümündeki rolü ele alındı

4

Ormana'ya "en iyi turizm köyü" tabelası takıldı

5

Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

6

Hatay'da minibüsle çarpışan otomobildeki 2 kişi yaralandı

7

Isparta'da 3 kuşak aynı mehter takımında tarihi geleneği yaşatıyor

8

Hatay'da denizde kaybolan balıkçıyı arama çalışmaları devam ediyor

9

Türkiye, yenilenebilir enerji alanında hızlı yol katetti

10

Serebral palsili oğlu için ürettiği ekipmanlar diğer hastalara da umut oldu