Danimarkalı Bakan Hatay’da fay hattının geçtiği bölgede incelemelerde bulundu

Danimarkalı Bakan Hatay’da fay hattının geçtiği bölgede incelemelerde bulundu

Danimarkalı Bakan Hatay’da fay hattının geçtiği bölgede incelemelerde bulundu

Danimarka Kalkınma Yardımı ve Küresel İklim Politikası Bakanı Dan Jorgensen, depremin en şiddetli yaşandığı illerden Hataya geldi. Bakan Jorgensen, depremde ikiye bölünen zeytinlikte fay hattının geçtiği noktada incelemelerde bulundu.
Danimarka Kalkınma ve Küresel İklim Politikası Bakanı Dan Jorgensen deprem sebebiyle Hatay’a ziyarette bulundu. Danimarkalı Bakan, ziyaret gerçekleştirdiği bir köyün ardından fay hattının ikiye böldüğü zeytinlik tarlasında incelemelerde bulundu. Jorgensen, Tepehan köyünde zeytinlik alanda oluşan yarık hakkında köylülerden bilgi aldı.
Dan Jorgensen daha sonra Antakya ilçesinde Kızılay Psikososyal Destek Çadırı’nı ziyaret ederek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Jorgensen’in depremzedelerin kaldığı çadır kentleri, ardından AFAD Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hatay Valisi Rahmi Doğan ile görüşmesi bekleniyor.


Güncel 2.03.2023 16:22:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da nehre düştüğü iddia edilen kişiyi arama çalışması başlatıldı

2

Hatay'da ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

3

Hatay'da depremde hasar alan tarihi Yenişehir Cami ibadete tekrar açıldı

4

Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

5

Isparta’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

6

GÜNCELLEME - Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

7

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

8

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

9

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

10

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi