Datça’da günün ilk ışıkları ile birlikte orman yangınına havadan müdahale yeniden başladı

Datça’da günün ilk ışıkları ile birlikte orman yangınına havadan müdahale yeniden başladı

Datça’da günün ilk ışıkları ile birlikte orman yangınına havadan müdahale yeniden başladı

Muğla’nın Datça ilçesindeki orman yangınında alevlerle mücadele 19 saattir aralıksız devam ederken, günün ilk ışıkları ile birlikte havadan müdahale tekrar başladı.

Yangın, Mesudiye Mahallesi radar mevkiinde dün saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ormanlık alandan alevlerin yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ekipler yönlendirildi. Rüzgarın da etkisi ile yangın büyüdü. Kısa sürede olay yerine gelen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri karadan, yangın söndürme helikopterleri ve uçaklar ile de havadan yangını söndürme çalışmaları başlatıldı.

Hava araçları yoğun şekilde çalışıyor
Yangın bölgesinden gelen son bilgilere göre alevler Kızılbük mevkii sırtlarında etkisini sürdürürken havanın aydınlanması ile birlikte havadan müdahale etkin bir şekilde yeniden başladı. 1 amfibik CL-215 yangın söndürme uçağı, 1 antonov-32 tanker uçağı ve 3 adet Air tracktor yangın söndürme uçağı olmak üzere 5 adet uçak ile 12 helikopter ilk grup hava araçları havalanarak bölgede sorti atıyor. Öte yandan bölgedeki rüzgarın etkisini yitirdiği ve bu durumun da alevlerin kontrol altına alınmasında yarar sağlayacağı belirtildi.


Güncel 14.07.2022 06:52:59 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME: Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki 8 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

2

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Gül, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Yavuz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Antalya'da devrilen yolcu otobüsünün Isparta Otogarı'ndaki görüntüleri ortaya çıktı

5

AK Parti Mersin Milletvekili Kıratlı kuvvetli yağıştan etkilenen ilçelerde inceleme yaptı

6

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

7

GÜNCELLEME - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

8

GÜNCELLEME 2- Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 9'a yükseldi

9

Türk savunma sanayisi ihracat odaklı büyümeyi sürdürecek

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremde hasar gören 500 Evler Sitesi'nin yerinde güvenli konutlar yükseldi