DATÜB Genel Başkanı Kassanov, Bakü’de ziyaretlerde bulundu

DATÜB Genel Başkanı Kassanov, Bakü’de ziyaretlerde bulundu

DATÜB Genel Başkanı Kassanov, Bakü’de ziyaretlerde bulundu

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı’yı ziyaret etti.
Kassanov başkanlığındaki Ahıskalı Türklerden oluşan heyet Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Ziyaret kapsamında Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi büyükelçi Bağcı’yı ziyaret eden Kassanov, DATÜB’ün çalışmaları ve Ahıskalı Türklerin Azerbaycan’daki faaliyetlerini aktardılar.
DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, dünyanın 9 ülkesinde bulunan temsilcilik ofisleri ile faaliyetlerini sürdüren DATÜB’ün her zaman Azerbaycan devletinin ve milletinin yanında olduğunu, gerek Azerbaycan’ın Karabağ’daki büyük vatan savaşından önce, gerek savaş sırasında gerekse de savaştan sonra Ahıskalı Türklerin vatan mücadelesinde yer aldığını aktardı.
DATÜB heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Bağcı ise “Bugün sizlerin burada olması oldukça önemlidir. Ahıskalı Türkler olarak Azerbaycanlı kardeşlerimizin, vatan uğrunda canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimizin ve gazi ailelerimizin yanında olduğunuzu gösteriyorsunuz. Ahıskalı Türkleri uzun yıllardan beri tanıyorum. Azerbaycan’da yaşayan Ahıskalı Türklerin birlik beraberlik içerisinde daha nice güzel çalışmalara imza atmalarını yürekten temenni ediyorum. Ahıskalı Türkler onurlu bir Türk toplumu. Ziyatdin bey’in bu kapsamda yapılan faaliyetlerde emeği oldukça büyük. Nereye gitsem Ahıskalı Türkleri buluyorum. Geçmişte yaşanan zorlukları göz önünde bulundurarak daha güçlü, istikrarlı bir gelecek inşa etme yolunda hep birlikte çalışmalıyız. Biz sizleri seviyoruz. Bakü’de sizlerin değerli çalışmalarınıza katkı sağlayacak desteği vermeye hazırız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak her zaman yanınızdayız” dedi.


Güncel 21.01.2023 15:50:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da 14. Geleneksel TÜSED Sigorta Eksperleri 2026 Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi

2

Isparta'da dağlık alanda çobanın ölü bulunmasıyla ilgili 4 zanlı gözaltına alındı

3

"Gelidonya'nın son fenercisi" ışıkları artık anılarını tazelemek için yakıyor

4

Yeni Malatyaspor yeterli oyuncuyla sahaya çıkmadığı için Isbaş Isparta 32 FK maçı iptal edildi

5

GÜNCELLEME 4 - Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

6

Sudan'a çadır ulaştıracak gemi Mersin'den uğurlandı

7

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası keman virtüözü Robert Lakatos'u ağırladı

8

GÜNCELLEME 3 - Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

9

Antalya'da "Gönüllülük Ödülleri" programı düzenlendi

10

Türk Sağlık-Sen Rize Şubesi’nde Hemşehrimiz Süleyman Sarısoy Dönemi Başladı