Değişen mühendislik ve termodinamik adlı söyleşi düzenlendi

Değişen mühendislik ve termodinamik adlı söyleşi düzenlendi

Değişen mühendislik ve termodinamik adlı söyleşi düzenlendi

DÜZCE – İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyhan Uygur Onbaşıoğlu, termodinamik biliminin gelişmesinde buhar makinelerinin oynadığı öneme değindi.
Düzce Üniversitesi Temiz Enerji Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜTEM) tarafından düzenlenen "Değişen Mühendislik ve Termodinamik" başlıklı söyleşide, Prof. Dr. Seyhan Uygur Onbaşıoğlu bilgi ve deneyimlerini anlattı.
İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyhan Uygur Onbaşıoğlu’nun sunum yaptığı çevrim içi söyleşinin moderatörlüğünü DÜTEM Müdürü Doç. Dr. Ali Etem Gürel yürüttü.
Enerji kavramının tarihçesinden ve geçtiği aşamalardan bahsederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Onbaşıoğlu, termodinamik biliminin gelişmesinde buhar makinelerinin oynadığı öneme değindi. Enerji sistemlerinde verimliliğin tek başına yeterli bir değerlendirme olmayacağını vurgulayan konuşmacı, sistemlerde entropi üretiminin de mutlaka değerlendirilmesi gerekliliğine dikkat çekti.


Güncel 16.11.2022 10:07:10 0

İlginizi Çekebilir

1

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, hortumdan etkilenen Manavgat'ta çiftçilerle buluştu

2

Türkiye genelinden 230 gönüllü, zeybek kültürünü yaşatmak için Manavgat'ta buluştu

3

Hatay'da otoyol gişelerinde direğe çarpan tırda yangın çıktı

4

Hatay'da 24 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı

5

Antalya'da kamyonetle çarpışan elektrikli bisiklet sürücüsü öldü

6

ALKÜ'de 40-60 yaşlarındaki bireyler üniversite deneyimi yaşadı

7

Toprakkale’de kadınlar eva çiçek kursuyla meslek ediniyor

8

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay'da konuştu:

9

Burdur İl Emniyet Müdürü Kurt, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı