DENİZE KIYISI OLMAYAN KENTTE, BALIK TUTMAK İÇİN YARIŞTILAR

DENİZE KIYISI OLMAYAN KENTTE, BALIK TUTMAK İÇİN YARIŞTILAR

Osmaniye Amatör Balıkçılık ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (OSABDER) tarafından, ikinci kez kent sınırları içerisinde 'Tatlı su balık avı turnuvası" düzenlendi. Merkeze bağlı Kumarlı köyünden geçen Ceyhan Nehri kıyısında organize edilen turnuva, sabah saatlerinde, yaklaşık 85 yarışmacının suya olta atmasıyla başladı. Dernek Başkanı Su ürünleri Mühendisi Ozan Polat, bu yıl tatlı suda balık tutma turnuvası olarak Osmaniye'de ikincisini düzenlediklerini belirterek, "Dernek olarak, insanların aileleri ile birlikte gelip güzel vakit geçirebilecekleri bir etkinlik planladık. Gayette güzel oldu katılım da çok iyi. Aileler yarışmacılar, durumdan gayet memnunlar. Güzel bir organizasyon oldu, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

Bu yıl Atatürk'ü anma turnuvası olarak gerçekleştirildiğine değinen Polat, "Sabah saatlerinde bir anma etkinliğimiz oldu. Şuanda 85 yarışmacımız katılım gösterdi ama 100 yarışmamız isim yazdırdı. İlerleyen saatlerde bu sayının artarak 100'ün üzerine ulaşmasını bekliyoruz. Yarışmacılarımız tek katılmayıp aileleri ile birlikte buraya geldikleri için alanda şuanda 200'den fazla insan var". diye konuştu.

Dereceye giren yarışmacılara ödül olarak olta setleri dağıtılacağını belirten Başkan Ozan Polat şöyle devam etti: "Birinci, ikinci ve üçüncü en büyük balık ödülü ve kadın yarışmacı kategorileri ileçocuk yarışmacılarımıza ödüllerimiz olacak. Ayrıca sürpriz hediyelerimiz olacak. Bu anlamda bizlere destek olan sponsorlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bu tip organizasyonlar yapılırken bir çok emek veren arkadaşlarımız var ve onlarda şuanda alandalar, onlara da tek tek teşekkür ediyorum."

Turnuvaya katılan yarışmacılar ise çok mutlu olduklarını ve bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmalara katılımın oldukça iyi olduğunu belirterek, ortamın ve havanın çok güzel olduğunu ifade ettiler.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 11.11.2019 16:32:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

2

Atalan Şelalesi Harika

3

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

4

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

5

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

6

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

7

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi

8

Osmaniye Belediyesi'nde üst düzey atama

9

Osmaniye'de etkinlik alanına inmek isteyen yamaç paraşütçüsü ağaca takıldı

10

Osmaniye'de traktörün altında kalan çiftçi hayatını kaybetti