Deprem bölgesindeki çocuklara psikolojik destek

Deprem bölgesindeki çocuklara psikolojik destek

Deprem bölgesindeki çocuklara psikolojik destek

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde depremzede çocuklara psikolojik destek verilmeye başlandı.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı psikososyal destek personelleri, depremin etkisinde olan Nurdağı’nda çocuklar için çalışma yürütüyor. Çocuklar, yaşadıkları travmayı kağıda çiziyor, oyunlar oynayarak o anları unutmaya çalışıyor.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden büyük ölçüde etkilenen Nurdağı’nda enkaz çalışmaları aralıksız devam ederken, ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremde etkilenen çocuklara Milli Eğitim Bakanlığınca psikososyal destek personelleri, olumsuz duygulardan uzaklaşmaları için çalışma yapıyor.
Destek ekipleri, enkaz çalışmalarının yapıldığı alanlarda görev aldı. İlçede çadır ve konteynır kentlerin kurulmasının ardından çocuklarla özel olarak ilgilenen psikososyal destek ekipleri, depremin izlerinin silinmesi için çalışıyor. Ekipler psikolojik travma yaşanmasının önüne geçmek için çocuklara hikayeler okuyup, resim çizip ve çeşitli oyunlar oynuyor.


Güncel 14.02.2023 12:20:29 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da kalorifer kazanının patlaması sonucu yangın çıkan evdeki 3 kişi yaralandı

2

Mersin'de çikolata yedikten sonra rahatsızlanan 10 öğrenciden 7'si taburcu edildi

3

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mersin'de konuştu:

4

"İyilik Korosu" Türkan Şoray ile Mersin'de aynı sahneyi paylaşacak

5

Hatay'da tır dorsesinde 220 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

6

Bozyazı ilçesinde kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

7

Dünya 9-17 Yaş Grupları Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası Antalya'da başladı

8

Hatay'da Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçından depremzede çocuklara etkinlik

9

Akdeniz'de görülen Hint-Pasifik kökenli oluklu yengeçler İskenderun'da inceleniyor

10

Kahramanmaraş'ta lise öğrencilerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tanıtıldı