Deprem bölgesi Osmaniye’de yeni eğitim öğretim yılı başladı

Deprem bölgesi Osmaniye’de yeni eğitim öğretim yılı başladı

OSMANİYE'de 2023-2024 eğitim öğretim yılı 477 okulda 139 bin öğrenci ile çalan ilk ders zili ile başladı. Açılış töreninde konuşan Vali Erdinç Yılmaz, depremde zarar gören okulların çok büyük bir kısmının eksikliklerinin tamamladığını belirterek, “Ağır hasarlı olan yıkılacaklarında yıkımını yaptık ve onların da bir an evvel eğitim öğretime kazandırılması için var gücümüzle çalışıyoruz.” Dedi. 
Ülkü İlkokulu’nda düzenlenen İlköğretim haftası kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından, okul müdürü Ali Şahin tarafından haftanın anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. 


DEPREMDE HASAR GÖREN 186 OKULUN TADAİLATI TAMAMLANDI
Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, “Bizler eğitimin her şartta öncelikli bir yere sahip olduğu bilinciyle eğitim öğretim faaliyetlerinin kesintisiz bir şekilde devam etmesi gerektiğinin inancındayız. Kurtuluş mücadelemizi verdiğimiz o zor şartlarda bile başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk Maarif Kongresi'ni düzenleyerek eğitime verdiği önemi her şartta eğitimin devam etmesi gerektiğini bizlere göstermiştir. Yaşadığımız asrın felaketinde Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Sayın Valimiz Erdinç Yılmaz Beyefendi'nin destekleriyle bu felakette hasar gören 186 okulumuzun tadilatını 40 gün gibi kısa bir sürede ivedilikle tamamlayarak eğitim öğretime hız kesmeden başladık.” dedi. 
Vali Erdinç Yılmaz ise konuşmasında, geçen dönem okulların açılacağı gün yaşanan deprem felaketinde yaşamlarını kaybeden, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi. 


DEPREMDE HASAR GÖREN OKULLARIMIZIN EKSİKLERİNİ TAMAMLADIK
Vali Yılmaz, heyecanla yeni bir eğitim, öğretim dönemine başlandığını belirterek, “Allah bizi böyle felaketlerden uzak eylesin. Bir daha inşallah, dileğimiz, duamız böyle bir felaket yaşamayalım. Burada bugün yeni bir okulumuz, aslında çok eski ama binamızı yenileyerek Allah devletimizden razı olsun, minnettarım. Yepyeni bir okulumuzla bu dönem çocuklarımız fiziki şartları çok uygun bir ortamda eğitim öğretime bu okulumuzda başlayacaklar. Depremde zarar gören okullarımızın çok büyük bir kısmının eksikliklerini tamamladık. Ağır hasarlı olan yıkılacaklarında yıkımını yaptık ve onların da bir an evvel eğitim öğretime kazandırılması için var gücümüzle çalışıyoruz.” Diye konuştu. 
Eğitim öğretimde Osmaniye’nin, Türkiye’de öncü olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çeken Vali Yılmaz, “Bu dönem üniversiteye giriş sınavlarında yapılan tahminlerimize göre Türkiye'de ilk on içinde yer yer almaktadır. Bu başarıyı gösteren başta çok kıymetli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize, kıymetli velilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu işi sırtlanıp başarıya koşan İl Milli Eğitim Müdürümüz ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki daha ilk üçlere en başlara geleceğiz. Gelmek için de çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi.


GELECEĞİNİZİ ŞEKİLLENDİRECEĞİNİZ BU YUVAYU MUTLAKA SEVİN
Vali Yılmaz konuşmasının sonunda öğrencilere tavsiyelerde bulunarak şöyle devam etti: “Sevgili çocuklarımız tatil dönemi bitti. Eğitim öğretim başladı. Her şeyden önce okulumuzu, öğretmenimizi sevmeliyiz. Çünkü burası size geleceğinize güvenle bakacağınız,geleceğinizi şekillendireceğiniz en önemli kurumdur, en önemli yuvadır. Bu yuvayı mutlaka sevin. Severseniz başarılı olursunuz. Ayrıca sevgili çocuklarımız, bu dönem sizin eğitim öğretim döneminiz, öğrencilik döneminiz, hayatınızın aslında şekillendiği, hayatınıza en önemli yatırımların yapıldığı dönem olacaktır. Bu dönemi ne kadar iyi değerlendirirsek, ne kadar güzel derslerimize çalışırsak, ne kadar çok kitap okursak, gelecekte de o kadar mutlu, başarılı olacağızdır. Ben bütün ailelerimize, öğretmenlerimize başladığımız bu eğitim öğretim döneminde çocuklarımıza en içten başarı dileklerimi sunuyor, her daim yolunuz açık olsun. Başarınız daim olsun. Yeni eğitim öğretim dönemimiz hayırlı olsun.” 
Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi sergilendi. Ülkü ilkokulu 4 E Sınıfı öğrencisi Hatice yaren Köse “Okul sevgisi” adlı şiirini okudu. Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan “Atatürk ve Bayrak” isimli Ront gösterisi sunuldu. 4. Sınıf öğrencilerden 1. Sınıf öğrencilerine “Okula hoş geldiniz” çiçeğinin sunulmasının ardından 1. Sınıf öğrencileri ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı.  İlk ders zilinin çalmasının ardından sınıflara geçen Vali Yılmaz, Milletvekilleri Seydi Gülsoy, Asu Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara ve diğer protokol üyeleri, öğrencilere ücretsiz ders kitaplarını dağıtarak yeni eğitim öğretim yılı başladı.



Osmaniye 11.09.2023 13:16:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Çocuklarını trafik kazasında kaybeden aileden sürücünün serbest bırakılmasına tepki

2

Osmaniye'de uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 11 zanlı tutuklandı

3

Osmaniye yer fıstığı AB tescili için gün sayıyor

4

Osmaniye Lezzet Festivali Sona Erdi

5

Osmaniye Belediyesi’nin asfalt çalışmaları sürüyor

6

Osmaniye’de, Engelliler Farkındalık Yürüyüşü

7

Osmaniye Oto Galericiler Derneği’nde nöbet değişimi

8

Osmaniye’de 72 kişi tutuklandı

9

Aldıkları Destekle Tesis Kurdular

10

Kadirli Bilim ve Sanat Merkezi'nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı