Depremde şehit düşen sözleşmeli er toprağa verildi

Depremde şehit düşen sözleşmeli er toprağa verildi

Depremde şehit düşen sözleşmeli er toprağa verildi

BİTLİS – Hatay’da görevliyken yaşanan depremde enkaz altında kalarak şehit düşen sözleşmeli er Ferhat Günaçtı, memleketi Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlere Hatay’da yakalanan sözleşmeli er Ferhat Günaçtı’nın naaşı toprağa verilmek üzere memleketi Bitlis’in Adilcevaz ilçesine getirildi. Burada düzenlenen törenin ardından şehit asker, gözyaşları arasında Hıdırşah Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Törene katılan Elazığ 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, “Bizim için zor imtihan oluyor. Bu işin üstesinden geleceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.
Adilcevaz Kaymakamı İsmail Demir ise Allah’ın izniyle yaşanan bu felaketin üstesinden geleceklerini dile getirerek, “Ateş düştüğü yeri yakıyor ama kardeşimiz Allah’ın izniyle şehadete kavuştu. Rabbim onun mekanını cennet eylesin” ifadelerini kullandı.
Tümgeneral Tamer Atay tarafından şehit babasına Türk bayrağı verildi.


Güncel 10.02.2023 16:56:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de dorsesi rampada askıda kalan tır ulaşımı aksattı

2

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

3

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

4

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

5

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

6

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

7

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

8

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

9

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı

10

Kahramanmaraş'ta şehit 20 askerin ismi fidanlarda yaşayacak