Depremin etkilediği Osmaniye’de yeni su kaynakları bulundu

Depremin etkilediği Osmaniye’de yeni su kaynakları bulundu

KAHRAMANMARAŞ Merkezli yaşanan depremler sonrasında, yeraltı su kaynaklarının yer değiştirmesi başta olmak üzere kuruması ve su seviyesinin azalmasının görülmesinin ardından Osmaniye’de başlatılan yeni kaynak bulma çalışmaları sonuç verdi. Osmaniye Belediyesi ekiplerince Amanos Dağları eteklerindeki ki Zorkun Yaylası mevkiinde 3 ayrı su kaynağı bulundu. Belediye Başkanı Kadir Kara, yeni kaynaklar bulmak için çalışmaların devam edeceğini belirterek, “Depremde oluşan çatlaklar sebebiyle su kaynakları yer değiştirerek çok derinlere inse de hamt olsunyeni kaynaklara ulaştık. Hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi. 

 


AMANOSLARDA 4 AYRI NOKTADA YENİ SU KAYNAKLARI BULUNDU 
Osmaniye Belediyesi’nin uzun bir süredir sürdürdüğü yeniiçme suyu kaynaklarına ulaşma çalışmaları sonuç verdi. Yaşanan deprem sonrasında içme suyu kaynaklarında ciddi oranda azalma ve yer değiştirmelerin olması sebebiyle yeni kaynak arayışına girildi. Bu bağlamda, kaybolan içme suyu kaynaklarına yeniden ulaşmak için belediye ekiplerinin 24 saat esaslı çalışmalarında sona gelindi. Bölgede 3 ayrı noktada yeni su kaynakları bulunurken, gerekli çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Zorkun yaylasında yaşanan içme suyu akışındaki sorunlar tamamen çözülmüş olacak. Bulunan yeni su kaynaklarının şehir isale hatlarına verilmesiyle birlikte de Osmaniye merkezde yaşanan sıkıntılar da büyük oranda çözüme kavuşmuş olacak.

 


ÇALIŞMALAR KISA SÜREDE TAMAMLANACAK
Deprem sonrasında Osmaniye Belediyesi’nin başlattığı sondaj çalışmalarında Zorkun Kuyucak mevkiinde 2 ve Eriğin sekisi mevkiinde ve şenlik tepesinde 1’er noktada yeni içme suyu kaynağı elde edildi. Şenlik tepesinde ki noktada sondaj çalışmaları sürüyor. Kısa sürede tamamlanacak olan sondaj çalışmalarının ardından Zorkun içme suyu hatlarına ve Osmaniye içme suyu isale hattına bağlantıları yapılarak içme suyu akışının sağlanacağı kaydedildi.

 


BAŞKAN KARA: YENİ KUYU AÇMA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK  
Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Kadir Kara, yaşanan depremlerin ardından içme suyu kaynaklarının kaybolduğunu belirterek, “Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrasında Özellikle içme su kaynaklarımız kayboldu. Oluşan çatlaklar sebebiyle çok derinlere indi. Elimizdeki mevcut kuyu açma makinalarıyla bu sulara erişemedik. Dışarıdan getirdiğimiz kuyu açma makinaları sayesinde Kuyucak mevkiinde 2 tane, eriğin sekisinde 1 tane olmak üzere şuanda 3 tane kuyudan içme suyu elde etmiş bulunmaktayız. Bundan sonra şenlik tepesinde de bir tane kuyu açacağız. Buradan saniyede elde etmiş olduğumuz toplam 50 litre içme suyunu öncelikle Zorkun Yaylasında ki hemşerilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı olarak bu bölgeye vereceğiz. Daha sonra da Osmaniye’de hemşerilerimizin kullanımına sunmak için mevcut şebekemize ilave etmiş olacağız. Osmaniye’de içme su sıkıntısını gidermek amaçlı olarak yine kuyu açma çalışmalarımız olacak.” Dedi. 
İÇME SUYU SIKINTISI YAŞANMAYACAK
Osmaniye’de yaşanacak olan içme suyu sıkıntısını en aza indirmek için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Kadir Kara, “Malum deprem çok büyük bir bölgeyi etkiledi. Maalesef bundan dolayı araç bulmakta çok büyük zorluklar çektik. Allah’a hamdolsun ki bulmuş olduğumuz bu sular sayesinde hemşerilerimizin artık daha iyi ortamda yayla mevsimini tamamlamış olacaklar. Osmaniye’deki hemşerilerimizde inşallah içme suyu konusunda herhangi sıkıntı çekmeyecekler. Bir taraftan deprem sebebiyle bozulan alt yapı yatırımlarını yapıyoruz. Dünya bankası finansmanıyla hem kanalizasyonu hem yağmur suyunu hem de içme suyu şebekesini yapıyoruz.” Diye konuştu.



Osmaniye 3.10.2023 11:55:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

2

Dr.Korkmaz Tabipler Odasının Yeni Başkanı Oldu

3

Osmaniye'de uçurtma şenliği

4

Adıyaman'daki şehitler göz yaşlarıyla memleketlerine uğurlandı

5

Osmaniye'de 5 düzensiz göçmen yakalandı

6

Hemşehrimiz Şehit Oldu

7

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

8

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

9

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

10

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret