Depremzede çocuklar Marmelat ile moral buldu

Depremzede çocuklar Marmelat ile moral buldu

Depremzede çocuklar Marmelat ile moral buldu

Burdur’da depremzede çocuklar, düzenlenen kukla gösterisinde eğlenceli anlar yaşadı.
6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından evlerini terk eden depremzedeler, farklı illerde yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor. Şehir değiştirmek zorunda kalan öğrenciler de gittikleri illerdeki okullarda eğitimini sürdürüyor. Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, depremzede çocuklar için moral etkinlikleri düzenleyerek acılarını unutturmaya çalışıyor. Burdur Kültür Merkezi’nde depremzede çocuklar için düzenlenen etkinlikte, okul öncesi öğretmeni ve sosyal medyada “Kuklamanya” olarak bilinen Vantrolog Çiğdem Çelebi kuklası Marmelat ile çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı. Yaklaşık bir saat süren gösteride çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı.
Gösteri sonrası Marmelat ile birlikte açıklama yapan Vantrolog Çiğdem Çelebi, “Bugün benim memleketim olan Burdur’a geldik. Gösterimizi gerçekleştirdik, çok güzeldi. Bizler için her gösteri, her çocuğumuz çok özel. Ama tabii ki depremzede olması apayrı bir önem taşıyor bizim için. Daha duyarlı hareket edip, mutlu etme çabası içerisinde oluyoruz. Yaklaşık 7 senedir öğretmenliğimi bu şekilde sürdürüyorum” dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İbrahim Emre Gürsoy ise, “Depremden etkilenen çocuklarımıza İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli olarak bir program yapmak istedik. Bugün toplamda bin civarında çocuğa hitap etmeyi düşünüyoruz. Burdur’dan sonra Bucak ve Gölhisar ilçelerimizde de gösterimiz olacak” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman konuşmasında, “İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile birlikte valiliğimiz koordinesinde depremden etkilenmiş çocuklarımızı ilimizde barındırıyoruz. Şu anda ilimizde bin 410 depremzede öğrencimiz eğitim görmekte. Biz şu anda okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik bir çalışma planladık. Bugün itibarı ile Burdur Merkez, Bucak ve Gölhisar ilçelerimizde bulunan deprem travması yaşayan çocuklara yönelik onların biraz acılarını hafifletmek ve onları daha kısa zaman içerisinde hayata alıştırabilmek amacıyla çalışmalar yapacağız” diyerek çalışmaların devam edeceğini belirtti.


Güncel 16.03.2023 15:23:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da fırtına etkili oluyor

2

Hatay'da eşini baltayla öldürerek evin banyosuna gömen zanlı tutuklandı

3

LÖSEV gönüllüleri "Dünya Gönüllüler Günü"nde bir araya geldi

4

Mobilya sektörü MOSDER Business'ta buluştu

5

Adana'da Ukraynalı çocuklar için merkez açıldı

6

Salon Hokeyi Erkekler Süper Lig maçları Alanya'da yapıldı

7

Uluslararası Enerji Derneğince Antalya'da düzenlenen IAEE MECA Konferansı sona erdi

8

Antalya'da 14. Geleneksel TÜSED Sigorta Eksperleri 2026 Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi

9

Isparta'da dağlık alanda çobanın ölü bulunmasıyla ilgili 4 zanlı gözaltına alındı

10

"Gelidonya'nın son fenercisi" ışıkları artık anılarını tazelemek için yakıyor