Depremzede çocuklar “Mutluluk Denince Akla” oyununda buluştu

Depremzede çocuklar “Mutluluk Denince Akla” oyununda buluştu

Depremzede çocuklar “Mutluluk Denince Akla” oyununda buluştu

Deprem bölgesinden Ankara Yenimahalle’ye gelen çocukların yüzlerini gülümsetmek ve yaşadıklarını bir nebze olsun unutturmak için çeşitli etkinliklere imza atan Yenimahalle Belediyesi, bu kez de “Mutluluk Denince Akla” adlı çocuk oyununu miniklerle buluşturdu.
Eti Çocuk Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu oyunu ücretsiz olarak Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde 2 gün boyunca çocukların beğenisine sunan belediye, oyunu depremzede çocuklara ve Yenimahalleli miniklere özel olarak sergiledi. Mutlu olmak için sahip olunması gereken 12 temel bilgi ve değerin eğlenceli ve eğitici bir şekilde çocuklara anlatıldığı oyunda paylaşmak, yardımlaşmak, çevreyi ve doğayı korumak, hayvan sevgisi, empati, hoşgörü, adil olmak, hayal etmenin gücü gibi konular işlenerek, çocuklara temel değerler aşılandı. Oyunda çocuklar, mutlu zaman perisinin Özgür’e hediye ettiği sihirli saat ile Özgür ve arkadaşlarının farklı maceralara atılmasını meraklı gözlerle izledi.

“Etkinliklerimiz devam edecek”
Depremden etkilenen çocukların hoşça vakit geçirebilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Türkiye büyük bir felaket yaşadı. Bu felaketten hepimiz çok yara aldık. Özellikle çocuklar bu durumdan fazlasıyla etkilendi. Bu yüzden çocuklarımızın içinde bulunduğu psikolojik durumdan sıyrılarak hoşça vakit geçirmesi için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Etkinliklerimiz devam edecek” dedi.


Güncel 5.03.2023 12:41:07 0

İlginizi Çekebilir

1

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Oğlunun vasiyetini yerine getirerek torunlarına anne baba oldular

2

Türk Telekom ‎"Erişilebilir Tiyatro" projesine Fındıkkıran balesini dahil etti

3

Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ballı, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde ahırı yıkılan küçükbaş yetiştiricisi devlet desteğiyle üretime döndü

5

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede mimar, çocukluğunun geçtiği mahalleyi yeniden inşa ediyor

6

Mersinli lise öğrencisinin kaleme aldığı ilk kitabı tanıtıldı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde sağlık altyapısı zarar gören Hatay'ın her ilçesine devlet hastanesi kazandırıldı

8

Türkiye'den 2025'te 83 ülkeye çiçek ihracatı yapıldı

9

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, hortumdan etkilenen Manavgat'ta çiftçilerle buluştu

10

Türkiye genelinden 230 gönüllü, zeybek kültürünü yaşatmak için Manavgat'ta buluştu