Depremzedeler için varil tipi soba üretiyorlar

Depremzedeler için varil tipi soba üretiyorlar

Depremzedeler için varil tipi soba üretiyorlar

Karabük’te, Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinin öğretmen ve idarecileri, deprem bölgesine gönderilmek üzere varil tipi soba üretimine başladı.
Liselerin atölyelerinde gönüllü öğretmen ve idareciler tarafından üretilen sobalar, depremden dolayı soğukta dışarıda ya da çadırlarda kalan depremzedelere gönderilecek. Mutfak tüpü gibi daha önce kullanılmış malzemelerden yapılan sobalar, çadırda ve sokakta kullanılabilecek tipte üretiliyor. Üretimi devam eden 100 soba deprem bölgesine kısa sürede gönderilecek, talep gelmesi durumunda üretim devam edecek.
Metal bölümü teknikeri Cevdet Göktaş, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lise Müdürlüğü olarak deprem bölgesine gönderilmek üzere, 10 adet soba üretimine başladıklarını belirtti. Göktaş, "Bugün yüzde 80 itibariyle bitmiş durumda. İnşallah pazartesine gününe hepsi bitmiş olacak. Zaman zaman devamı gelecek, isteğe göre cevap vermeye çalışacağız" dedi.


Güncel 11.02.2023 15:39:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da park halindeki 8 araca çarpan tırın sürücüsü yaralandı

2

Kahramanmaraş'ta şehit çocukları için doğum günü programı düzenlendi

3

Atakaş Hatayspor'da transfer çalışmaları

4

Antalya'da refüjdeki çukura düşen otomobildeki 3 kişi yaralandı

5

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 3 şüpheli tutuklandı

6

Burdur'da Üniversiteler Arası Karate Türkiye Şampiyonası başladı

7

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

8

Antalyaspor, Trabzonspor maçına hazır

9

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tamaylıgil, Osmaniye'de konuştu:

10

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonu