DEVA PARTİSİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI MERCANLI OLDU

DEVA PARTİSİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI MERCANLI OLDU

Geçtiğimiz günlerde 1. Olağan Genel Kurultayını yapan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Osmaniye merkez ilçe kongresinde kurucu başkan Av.Abdullah Göktürk Mercanlı ile yola devam kararı aldı.

Geçtiğimiz günlerde 1. Olağan Genel Kurultayını yapan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Osmaniye merkez ilçe kongresinde kurucu başkan Av.Abdullah Göktürk Mercanlı ile yola devam kararı aldı.

Demokrasi ve Atılım Partisi Osmaniye Merkez İlçe Kongresi parti binasında yapıldı. Divan başkanlığına Av.HuriyeHabacı, katip üyeliğe ise Müge Fikriye Kırıkkanat ve Mehmet Tuna seçilirken, kongreye mevcut başkan Av.Abdullah Göktürk Mercanlı başkanlığında tek liste ile gidildi. Kongreye Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlu, CHP İl Başkanı Mehmet Aşık, İyi Parti İl Başkanı Serhat Kılıç, Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Saygılı ve partililer katıldı.

Kongrede konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlu, ülkenin yeni siyasi oluşumlara ihtiyaç duyduğunu ve bu yüzden ihtiyaca cevap olarak siyasi partilerin kurulduğunu söyledi. Babaoğlu, “43 ilimizde kongrelerimizi tamamladık. Özellikle Anadolu'da bazı illerimizde teşkilatlanma adına çok zorlanmadan teşkilatlanmamızı tamamladık” diye konutu ve kendisinin de Osmaniyeli olduğunu vurguladı.

Kongrede söz alan İl Başkanı Murat Kılıçarslan, “Ülkemizde maalesef çalışanlarımızın yüzde 50'sinden fazlası asgarî ücret ile çalışıyor. Yani açlık sınırının altında. DEVA Partisi olarak yönetime geldiğimizde, ülkemizdeki gelir adaletsizliğini ortadan kaldıracağız. Kentimiz ve ülkemiz adına çok güzel projelerimiz var ve inşallah göreve geldiğimiz takdirde hepsini hayata geçireceğiz” dedi.

Yeniden göreve seçilen Merkez İlçe Başkanı Av.Mercanlı ise konuşmasında şunları söyledi: “İnsanların ekonomik düzeni bozulmuş. 33 milyon kişinin 700 Milyar Kredi Borcu olmuş. Aslında her evde iki kişi önümüzdeki 5 yılın kazancını şimdiden harcamış durumda. Bir takım Tosuncuklar ise hayaller alıp hayaller satmış, yani ülkede Tosunlar ekonomisi oluşmuş. Aslında bu krizin tam adı Tosunami'dir. Ülkemizi büyük bir dalgayla Tosunami vurmuştur.”

Av.Abdullah Göktürk Mercanlı başkanlığındaki 10 kişilik Merkez İlçe Yönetimi ise şu isimlerden oluştu: Mustafa Bal, Adem Çetiner, Ali Kemal Çiftçi, Battal Kaçar, Emine Kübra Öktem, Hacer Aslan, Erdoğan Şanal, Suphi Payır, Mesut Süngür ve Hüseyin Keser.

Demokrasi ve Atılım Partisi Osmaniye Merkez İlçe Başkanı olan Abdullah Göktürk Mercanlı:

1993 yılında Osmaniye’de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Osmaniye’de tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Halen Çağ Üniversitesi’nde Kamu Hukuku tezli yüksek lisans programına devam etmektedir. Satranç sporcusu, hakemi ve antrenörü olarak üniversite öğrenimi boyunca Gazi Üniversitesi Satranç Topluluğu Başkanlığı’nı yaptı ve 2017 yılında Osmaniye’de Mercan Satranç Merkezi ve Akıl Zeka Oyunları Atölyesi’ni kurdu. Kurucu ve kaptanlığını yaptığı Mercan Satranç Spor Kulübü olarak Türkiye Satranç Federasyonu Satranç Birinci Ligi’ne kadar yükselerek, Osmaniye ve çevre iller arasında şehrimizi ve bölgemizi temsil eden tek satranç takımı konumundaki spor kulübünü yönetmektedir. Ayrıca Osmaniye Barosu ile sosyal yardımlaşma topluluğunda yer alarak, Huzurevi ve Çocuk Esirgeme Kurumlarına düzenli ziyaretlerde bulunmasının yanı sıra 2018 yılında Osmaniye Barosu Futbol Takımının yeniden kurulmasına öncülük ederek faaliyetlerine başlatan Mercanlı, halen avukatlık mesleğini icra etmektedir.

Haber - Ali Celal KAYMAK - OSMANİYE



Osmaniye 5.01.2021 15:14:00 0
Anahtar Kelimeler: PARTİSİ MERKEZ BAŞKANI MERCANLI

İlginizi Çekebilir

1

Şüpheli Çanta Boş Çıktı

2

Osmaniye Valiliği Binasında Şüpheli Paket Paniği

3

Adana, Mersin ve Osmaniye'de AK Parti teşkilatları, 27 Mayıs darbesini kınadı

4

Osmaniye'de trafik kazasında 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

5

Osmaniye'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

6

Gıda Toptancıları Dernekleşiyor

7

Dolandırıcı Tutuklandı

8

Kadirli’de Müzeler Haftası kutlandı

9

Osmaniye Yeni Bir Güzellik Merkezine Kavuştu

10

Osmaniye'deki Kastabala Antik Kenti'nde sezon kazıları başladı