Didim’de zararlı sinek tuzakları kontrol edildi

Didim’de zararlı sinek tuzakları kontrol edildi

Didim’de zararlı sinek tuzakları kontrol edildi

Türkiye’nin önemli tarım kentlerinden olan Aydın’ın Didim ilçesinde; akdeniz meyve sineği, zeytin zararlıları ve palmiye kırmızı böceği tuzakları kontrol edildi.

Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri bitki sağlığı ile ilgili konularda arazide periyodik kontrollerine devam ediyor. Bu çerçevede sahaya inen ekipler, incir, zeytin, çam gibi meyve ağaçlarında akdeniz meyve sineği, zeytin zararlıları ve palmiye kırmızı böceği izleme tuzakları yerinde kontrol etti. Zararlı popülasyonlarının da incelendiği kontrollerde zararlı yoğunluğunun tespit edilmesi halinde ise çiftçiler mücadele ve müdahale için uyarılıyor. Böylece oluşabilecek verim kayıplarının da önüne geçilmesi sağlanıyor.

Kontroller ile ilgili Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlçemiz bitki sağlığı birimi entegre mücadele programı çerçevesinde Akdeniz Meyve Sineği, Zeytin zararlıları ile palmiye kırmızı böceği tuzak kontrolleri gerçekleştirilmiştir” ifadeleri yer aldı.


Güncel 21.05.2023 10:15:37 0

İlginizi Çekebilir

1

ATB Başkanı Çandır'dan sel ve hortumun tarım alanlarına verdiği zarara ilişkin açıklama

2

Antalya'da evde sağlık ekipleri 120 bin hayata dokundu

3

Ispartalı yazar Silleli, 61 yıldır biriktirdiği binlerce kitabı hediye ediyor

4

Antalya'da bir kişi aracında ölü bulundu

5

Mersin'de kuyumcuyu soyan zanlı tabancayla havaya ateş ederek kaçtı

6

Türkiye'de her 10 tüketiciden 8'i daha akıllı ve enerji verimli cihazlar istiyor

7

Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 30 şüpheli yakalandı

8

Bozyazı ilçesinde dolu etkili oldu

9

Obilet kayak tatili için öne çıkan rotaları paylaştı

10

Red Bull Basement 2026'nın yeni dönem başvuruları açıldı