Dirseğini kullanamayan kadın artroskopi ameliyatıyla sağlığına kavuştu

Dirseğini kullanamayan kadın artroskopi ameliyatıyla sağlığına kavuştu

Dirseğini kullanamayan kadın artroskopi ameliyatıyla sağlığına kavuştu

Denizli’de kireçlenme sonucunda oluşan kırılmalar nedeniyle dirseğini tam olarak kullanamayan kadın hasta, Özel Cerrahi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özgür Özer tarafından gerçekleştirilen dirsek artroskopisi ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Acıpayam ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki Fatma Tokbaş isimli hasta, dirsek hareketleri oldukça kısıtlı ve kilitli bir şekilde Denizli Özel Cerrahi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özgür Özer’e başvurdu. Sol dirseğini tam olarak kullanamayan hasta Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özgür Özer tarafından başarıyla gerçekleştirilen dirsek artroskopisi ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Hastanın çok sık rastlanılmayan rahatsızlığı ve uygulanan tedavi yöntemi hakkında bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özgür Özer, “Hastamızın fiziki muayenesi ve radyolojik görüntülemelerinde baktığımızda, dirsek ekleminde oluşan kireçlenme sonucunda kırılmalar meydana geldiğini gördük. Osteokondritis dissekans eklem faresi dediğimiz yapılardan dolayı dirsek hareketleri ileri düzeyde kısıtlıydı ve dirsek eklemi kitlenmiş durumdaydı. Kapalı yöntem dediğimiz artroskopi yöntemi ile tedavimizi uyguladık. Dirsek hareketlerine eski haline getirerek, hastamızı sağlığına kavuşturduk. Hastamız şu anda dirseğini kolaylıkla hareket ettirebiliyor” dedi.

“Günlük yaşamı etkiliyor”
Bu rahatsızlığın hastaların günlük yaşamına olumsuz etkilediğine dikkat keçen Özer, “Günlük hayatta bu tip durumlar hastaların yaşam kalitesini büyük ölçüde etkiliyor. Basit hareketleri yapmakta zorluk çekiyorlar. Artroskopik cerrahi işlemi ile büyük ameliyat kesilerine gereksinim duymaksızın bir santimetreden küçük kesiler ile eklemlerin içine minik kameralar ile girerek ameliyatları gerçekleştiriyoruz. Ameliyat sonrası hastaların dirseğini kullanması ve rehabilitasyonu çok daha çabuk olmaktadır” diye konuştu.

Op. Dr. Özgür Özer tarafından gerçekleştirilen dirsek artroskopi ameliyatı ile sağlığına kavuşan Fatma Tokbaş ise “Sol kolumda sürekli ağrı, parmaklarımda uyuşma oluyordu. Kolumu kıvıramıyordum, bu yüzden hareket kısıtlılığı mevcuttu. Dr. Özgür beye çok teşekkür ediyorum, ameliyatın üzerinden bir hafta geçti, kolumda ağrı veya sızı kalmadı. Kolumu hareket ettirebiliyorum, kolaylıkla kıvırabiliyorum” dedi.


Güncel 1.12.2022 09:48:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta sağanak etkili oldu

2

Hatay'da kadınların yaptığı süt reçeli sofraları süslüyor

3

Pozantı Belediye Başkanlığı Koşusu'nu jokeyliğini Halis Karataş'ın yaptığı "Kocaefe" kazandı

4

Kepez'e hayvan barınağı yapılacak

5

Bakan Kurum'dan Hatay ziyaretine ilişkin paylaşım:

6

Türk kültürüne ait motifler, Hasan ustanın 29 yıllık emeğine ilham veriyor

7

Adana'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüpheli tutuklandı

8

Türkiye'den yurt dışına sebzede en çok domates, salatalık ve biber tohumu gönderiliyor

9

Yapay zekayla oluşturulan sahte hasar görselleri, aynı teknolojiyle çözümleniyor

10

Bucak'ta emekli resim öğretmeni elektrik trafolarını süslüyor