Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Houston Başkonsolosluğu’nda vatandaşlarla bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Houston Başkonsolosluğu’nda vatandaşlarla bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Houston Başkonsolosluğu’nda vatandaşlarla bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin Houston kentinde bulunan Türkiye Başkonsolosluğu’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması’nın dördüncü toplantısı için geldiği ABD’de temaslarına devam ediyor. Çavuşoğlu, başkent Washington DC’nin ardından Texas eyaletinden yer alan Houston kentine geldi. Temasları kapsamında World Affairs Council’de kanaat önderlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya iştirak eden Bakan Çavuşoğlu daha sonra Houston Başkonsolosluğu’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Birçok ülkenin FETÖ’nün okullarını kapattığını ve mensuplarını Türkiye’ye iade ettiğini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Burada yurt dışında sadece farklı ülkelerin lobileriyle mücadele etmiyoruz, aynı zamanda terör örgütleriyle de mücadele ediyoruz. Bir taraftan PKK’nın faaliyetleri, PKK/YPG/PYD hepsi aynı örgüt. Diğer taraftan FETÖ’nün bu ülkedeki mevcudiyeti. Bu terör örgütlerine karşı bizim de mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Onlarla mücadele etmezsek, onlar bizimle mücadele ediyorlar. Dolayısıyla her bakımdan ülkemizin, sizlerin güvenliği bakımından önemli" dedi.
Bakan Çavuşoğlu, Houston’ın ardından ziyaretinin son gününde temaslarda bulunmak üzere New York’a gidecek. Bakan Çavuşoğlu’nun Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul Başkanı Csaba Körösi ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.


Güncel 20.01.2023 00:06:04 0

İlginizi Çekebilir

1

Garanti BBVA'dan gençlere yönelik yeni fikir yarışması

2

Hatay'da nehre düştüğü iddia edilen kişiyi arama çalışması başlatıldı

3

Hatay'da ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

4

Hatay'da depremde hasar alan tarihi Yenişehir Cami ibadete tekrar açıldı

5

Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

6

Isparta’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

7

GÜNCELLEME - Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

8

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

9

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

10

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı