Diyaliz hastalarına müzikli terapi

Diyaliz hastalarına müzikli terapi

Diyaliz hastalarına müzikli terapi

İzmir’in Ödemiş ilçesinde gönüllü müzik öğretmenleri Cem Aslan ve Ümit Kesici, diyaliz merkezindeki hastalara müzikle terapi uyguluyor. 65 hasta, terapi etkinliklerinde adeta moral depoluyor.
Ödemiş ilçesinde yaşayan müzik öğretmenleri Cem Aslan ve Ümit Kesici, diyaliz hastalarına moral vermek amacıyla harekete geçti. Aslan ve Kesici, Ödemiş Diyaliz Merkezi’ndeki hastalara tamamen moral olması amacıyla müzikle terapiye başladı. 65 diyaliz hastası, çalınan müzik eşliğinde keyifle vakit geçiriyor.
Ödemiş Ayşe Yanbastı Orta Okulu Müzik Öğretmeni Ümit Kesici, amaçlarının diyaliz hastalarına moral vermek olduğunu belirterek, "Buradaki etkinliğimizin amacı tamamen hastalara moral, motivasyon vermek. Bir çok hastalığın müzikle yenilebileceğini düşünüyorum. Bir nebze olsun buradaki rutini değiştirmek ve hoş zaman geçirmelerini istedik. Bu etkinliklerimizi yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Diyaliz hastalarından Abdullah Eriş ise müziğin kendilerini de memnun ettiğini söyledi.


Güncel 14.10.2021 17:13:28 0
Anahtar Kelimeler: diyaliz hastalarına müzikli terapi

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye merkezli 3 ilde telefon dolandırıcılığı operasyonu: 10 tutuklama

2

Hatay'da öksüz ve yetim çocuklar trafik denetimine katıldı

3

Adana'da metruk inşaatın ikinci katından düşen kişi hayatını kaybetti

4

Kahramanmaraş'ta apartmanda yaşanan doğal gaz patlamasında 1 kişi yaralandı

5

Adana'da Yeşilay Haftası'na yönelik koordinasyon toplantısı düzenlendi

6

Adana'da polisten Türk Kızılaya kan bağışı desteği

7

Türkoğlu Kaymakamı Mercan ve Belediye Başkanı Karaca, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

8

Antalya'da iki gündür kayıp çocuk için arama çalışması başlatıldı

9

GÜNCELLEME - Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı yakalandı

10

Antalya'da hafif ticari araçla çarpışan motosikletin sürücüsü öldü