Diyaliz hastalarına müzikli terapi

Diyaliz hastalarına müzikli terapi

Diyaliz hastalarına müzikli terapi

İzmir’in Ödemiş ilçesinde gönüllü müzik öğretmenleri Cem Aslan ve Ümit Kesici, diyaliz merkezindeki hastalara müzikle terapi uyguluyor. 65 hasta, terapi etkinliklerinde adeta moral depoluyor.
Ödemiş ilçesinde yaşayan müzik öğretmenleri Cem Aslan ve Ümit Kesici, diyaliz hastalarına moral vermek amacıyla harekete geçti. Aslan ve Kesici, Ödemiş Diyaliz Merkezi’ndeki hastalara tamamen moral olması amacıyla müzikle terapiye başladı. 65 diyaliz hastası, çalınan müzik eşliğinde keyifle vakit geçiriyor.
Ödemiş Ayşe Yanbastı Orta Okulu Müzik Öğretmeni Ümit Kesici, amaçlarının diyaliz hastalarına moral vermek olduğunu belirterek, "Buradaki etkinliğimizin amacı tamamen hastalara moral, motivasyon vermek. Bir çok hastalığın müzikle yenilebileceğini düşünüyorum. Bir nebze olsun buradaki rutini değiştirmek ve hoş zaman geçirmelerini istedik. Bu etkinliklerimizi yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Diyaliz hastalarından Abdullah Eriş ise müziğin kendilerini de memnun ettiğini söyledi.


Güncel 14.10.2021 17:13:28 0
Anahtar Kelimeler: diyaliz hastalarına müzikli terapi

İlginizi Çekebilir

1

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

2

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

3

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

4

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor

5

Isparta'da vücut bütünlüğü bozuk halde ölü bulunan çobanın uzuv araması sürüyor

6

Kamu Hastane yöneticileri Antalya'da buluştu

7

Yandex Cup finallerinde 196 geliştirici 140 bin dolarlık ödül için yarıştı

8

Setur Marinaları Göcek'te iki marinayı devraldı

9

Burdur'da fabrikanın çatısından düşen işçi öldü

10

Mersin'de fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı denetiminde 360 bin 924 lira ceza kesildi