Diyanetin yurt içi kurban bağışı 5 bin 950 TL, yurt dışı ise 2 bin 750 TL

Diyanetin yurt içi kurban bağışı 5 bin 950 TL, yurt dışı ise 2 bin 750 TL

Diyanetin yurt içi kurban bağışı 5 bin 950 TL, yurt dışı ise 2 bin 750 TL

Samsun Çarşamba İlçe Müftüsü Cemal Uzun, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2023 kurban bağışı fiyatlarının yurt içi kurban bağışı 5 bin 950 TL, yurt dışı ise 2 bin 750 TL olarak belirlendiğini söyledi.
Müftü Cemal Uzun, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı’na ilişkin 2023 yılında belirlenen yurt içi ve yurt dışı kurban bağış fiyatlarını açıkladı. Yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile kurban bağışı ile ilgili Zübeyde Hanım Meydanı’nda stant açacaklarını, kurban için ayrıca anlaşmalı bankalar ve müftülük aracılığı ile vatandaşların bağış yapabileceklerini söyleyen Uzun, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2023 kurban bağışı fiyatlarının yurt içi kurban bağışı 5 bin 950 TL, yurt dışı ise 2 bin 750 TL olarak belirlendiğini kaydetti.
Uzun, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezince yürütülen vekaleten kurban kesim organizasyonunun 2023 yılı fiyatları başkanlığımız tarafından belirlenmiş bulunmaktadır. Kurbanlarını vekalet yolu ile Türkiye Diyanet Vakfı üzerinden kestirmek isteyen vatandaşlarımız yurt içinde kurbanlarını kestirmelerinin talep etmeleri halinde 5 bin 950 Türk Lirası, yurt dışında kestirmelerinin talep etmeleri halinde 2 bin 750 Türk lirasını anlaşmaları bankalara veya müftülükler aracılığı ile ya da Türkiye Diyanet Vakfı’nın resmi sitesindeki on-line bağış üzerinden yatırabilirler. Biz de Çarşamba Müftülüğü olarak geçen sene olduğu gibi bu sene de belediye başkanımızın da izini ile Zübeyde Hanım Meydanı’nda kurban standımızı açacağız” dedi.
Kurban Bayramı’na ilişkin 29 Mayıs tarihinde belirlenen noktalara kurulacak olan stantlar, bağış almaya başlayacak.


Güncel 26.05.2023 16:05:12 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı