Diyarbakır’da aralarında husumet bulunan 2 aile barıştı

Diyarbakır’da aralarında husumet bulunan 2 aile barıştı

Diyarbakır’da aralarında husumet bulunan 2 aile barıştı

Metina Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (Metina-Der) girişimleri sonucu, aralarında yaklaşık 6 ay önce husumet başlayan Çetiner ve Tatlı aileleri barıştı.
Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Höyükdibi Mahallesi’nde 6 ay önce aralarında husumet başlayan Çetiner ve Tatlı aileleri arasındaki sorunun çözümü için 3 aydır çalışma yürüten Metina Derneği barış heyeti, aileleri barışa ikna ederek onların arasındaki husumete son verdi. Çınar ilçesine bağlı Höyükdibi Mahallesi’nde düzenlenen tören, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleşirken, törende her iki tarafın mensupları Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek yemin edip barıştı.

"Bölgedeki sorunların çözüm adresi olmaya çabalıyoruz"
Bölgedeki sorunların çözüm adresi olduklarını ifade eden Metina Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aydın Pirinççioğlu, "Bundan 6 ay önce Höyükdibi’nde akraba olan Çetiner ve Tatlı aileleri arasında bir husumet yaşandı. Bu husumetten dolayı 2 kardeşimiz yaralandı. Çok şükür durumları iyi. 3 aydır yoğun çaba sarf eden barış heyetimizin çalışmaları sonucunda onları barışa ikna ederek bugün o iki ailemizi bir araya getirdik ve husumeti bitirdik. Bizim yaptığımız gibi bu bölgedeki bütün aşiretler, birlik ve beraberlik içinde olup husumetleri bitirmek için aracı olmalı" dedi.


Güncel 15.11.2020 15:27:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, BOTAŞ Dörtyol Terminali'nde konuştu:

2

Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynel Nar yeniden görevine seçildi

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan 117 saat sonra kurtarılan Zeliha, öğretmenlik hayaline protez bacakla ilerliyor

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde hasar gören Kahramanmaraş'taki altyapı sil baştan yapılıyor

5

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Sağlıkçı olarak geldiği deprem bölgesine 21 kütüphane, 135 bin kitap kazandırdı

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremden sonra inşa edilen hastanede 2 yılda 73 bin ameliyat gerçekleştirildi

7

Türk savunma sanayisi 2026 yılında da hız kesmeyecek

8

Adana'da bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı

9

Hatay'da istinat duvarının çökmesi 6 araçta hasara yol açtı

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş'ta anahtar teslim töreninde konuştu: