Diyarbakır’da cadde yeşillendirme çalışmaları

Diyarbakır’da cadde  yeşillendirme çalışmaları

Diyarbakır’da cadde yeşillendirme çalışmaları

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Sento Caddesinde 36 adet şeker akçaağacı diken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ağaç aralarına farklı türlerde mevsimlik çiçek ve çalı ekerek caddenin daha estetik bir görünüm kazanmasını sağlayacak.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bağlar ilçesi Sento Caddesinde yeşillendirme çalışması başlattı. Peyzaj çalışmaları kapsamında Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, ilk etapta Sento Caddesinin yürüyüş yolu olarak kullanılan kaldırımlarına 36 adet şeker akçaağaç dikti.
Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, ağaçlandırma çalışmaları öncesinde alana toprak takviyesi yaptı. İş makineleriyle alanın ağaç dikimine uygun hale getirilmesinden sonra saksılarda bekletilen ağaçlar, 7’şer metre aralıklarla açılan çukurlara dikildi. Ağaçların toprakla buluşmasının ardından her ağaç arasında oluşturulan 7 metre, toplam 252 metrelik alana caddenin daha estetik bir görünüm kazanması için farklı türlerde mevsimlik çiçek ve çalılar dikilecek.


Güncel 8.10.2020 15:52:56 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME 3 - Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 10'a yükseldi

2

Amed Sportif Faaliyetler - Adana Demirspor maçının ardından

3

GÜNCELLEME 3 - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

4

AK Parti'li Çelik: İran'a bir dış müdahale çok daha kötü sonuçlar doğuracaktır

5

Osmaniye’de Şehit Kadir Dingil İçin Mevlid Programı Düzenlendi

6

AK Parti Sözcüsü Çelik, Osmaniye'de Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu:

7

1825 rakımlı Alacabel'de yarıyıl tatilinin son günü ziyaretçi yoğunluğu

8

Alanya'da denizde erkek cesedi bulundu

9

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin Osmaniye İl Başkanlığı'nda konuştu: (2)

10

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi