Diyarbakır’da dengbej divanları kaldığı yerden devam ediyor

Diyarbakır’da dengbej divanları kaldığı yerden devam ediyor

Diyarbakır’da dengbej divanları kaldığı yerden devam ediyor

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bulunan Dengbej Evi pademiden dolayı verilen 6 aylık aradan sonra kapılarını yeniden ziyaretçilerine açtı.
Kültür taşıyıcılarının varlıklarını devam ettirmeleri ve sözlü kültürün yok olmaması amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 2007’de açılan Dengbej Evi pademiden dolayı verilen 6 aylık aradan sonra kapılarını yeniden ziyaretçilerine açtı. Aşk, ölüm, kahramanlık, göç, ayrılık, sevda, doğa, dinsel konular vb. çeşitli temalardan oluşan klamlar dengbejler tarafından kendilerine has üsluplarıyla yeniden yorumlanıyor.
Büyükşehir Belediyesinin kültür alanında hizmete açtığı, sözlü edebiyatın taşıyıcısı ve anlatıcısı olan toplumsal belleği usta-çırak ilişkisi aracılığıyla nesilden nesle aktaran, günümüzde de sözlü kültürün icracısı olma görevini devam ettiren dengbejler divanlarını dinlemek isteyenler pazartesi hariç haftanın altı günü 09.00-17.00 saatleri arasında Sur ilçesinde yer alan Dengbej Evini ziyaret edebilecek.


Güncel 15.10.2020 13:18:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Sigorta sektörü bu yıl 10 stratejik başlığa odaklanacak

2

SunExpress ocakta dört yeni Boeing 737-8 uçağını teslim aldı

3

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Hatay'da konuştu:

4

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 3 şüpheli tutuklandı

5

Osmaniye merkezli 3 ilde telefon dolandırıcılığı operasyonu: 10 tutuklama

6

Hatay'da öksüz ve yetim çocuklar trafik denetimine katıldı

7

Adana'da metruk inşaatın ikinci katından düşen kişi hayatını kaybetti

8

Kahramanmaraş'ta apartmanda yaşanan doğal gaz patlamasında 1 kişi yaralandı

9

Adana'da Yeşilay Haftası'na yönelik koordinasyon toplantısı düzenlendi

10

Adana'da polisten Türk Kızılaya kan bağışı desteği