Doğuştan işitme engelli çocuğun biyonik kulaklığı zarar gördü, duymaz hale geldi

Doğuştan işitme engelli çocuğun biyonik kulaklığı zarar gördü, duymaz hale geldi

Doğuştan işitme engelli çocuğun biyonik kulaklığı zarar gördü, duymaz hale geldi

Adana’da bir aylıkken tek gözü maviye dönüşen, doğuştan işitme engeli ve hiperaktive hastalığı bulunan 10 yaşındaki Emir Yıkılmaz’ın biyonik kulaklığı zarar gördü. Kulaklığı zarar gördüğü için işitme problemi de artan Emir’in, sesleri verimli duyamadığı için okula girmek istemediği aktarıldı. Anne Canan Yıkılmaz, biyonik kulaklığının tamiri için 8 bin TL istendiğini belirterek yardım istedi.

Adana’da Canan Yıkılmaz (42), kendi gibi çocuk felci geçiren ve işitme engeli olan Cemil Yıkılmaz (45) ile 13 yıl önce dünya evine girdi. Çiftin evliliğinden Gülşen (12) ve Emir (10) isimi iki çocukları oldu. 7. sınıfa giden Gülşen’in sağlık problemi bulunmazken, 4. sınıf öğrencisi Emir doğuştan işitme engelli olarak dünyaya geldi. Emir’in sol kulağına 1 yaşında, sağ kulağına ise 6 yaşında devlet tarafından ücretsiz biyonik kulak takıldı. İşitme engelinin yanı sıra hiperaktivite hastalığı da bulunan Emir’e yüzde 52 işitme engeli raporu verildi. Dikkat dağınıklığı ve hiperaktive olduğu için oğlu Emir’in cihazını koruyamadığını belirten Canan Yıkılmaz, ”Arkadaşlarıyla oynarken cihazına zarar vermiş. Biz cihazı İstanbul’a yolladık. Tamiri için 8 bin TL masraf çıktığı söylendi” dedi. Emir’in işitmediği için çok daha agresif olduğunu belirten anne Yıkılmaz, ”Okula 2 gün gitse 3 gün gitmiyor. Şuan tek kulağıyla duyduğu için ona da tam verimli ses gelemediği için okula gitmek istemediğini düşünüyorum” diye konuştu.

Emir’in 1 yaşından beri işitme üzerine rehabilitasyona gittiğini söyleyen anne Yıkılmaz, ”Öğretmenler dil gelişimi olsun diye eve bir hayvan almamızı önerdi. Ördek, civciv ve balık aldık zamanında. Elimden gelen her şeyi yaptım. Bir komşumuz da ’hediye ettiğimiz bir köpek var, almak ister misin?’ dedi. Ben çok korktuğum halde aldım ve 7 yıldır bizimle. Emir’in dil gelişiminde çok etkili oldu. Emir Şila’yı çok da seviyor” dedi.


Güncel 27.11.2022 23:47:15 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

ALKÜ'den Akseki MYO'ya Togg desteği

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

4

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

5

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

9

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu