DÖRTYOL BELEDİYE MECLİSİ 2020 YILI 3. MECLİS BİRLEŞİMİNİ YAPTI

DÖRTYOL BELEDİYE MECLİSİ 2020 YILI 3. MECLİS BİRLEŞİMİNİ YAPTI

               Dörtyol Belediye Meclisi 2020 yılı 3. meclis birleşimini 02 Mart 2020 Pazartesi günü Saat 15;30'da Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin başkanlığında yaptı.

            Açılış ve yoklamanın ardından Şehri Macit geçirdiği ameliyat nedeniyle izinli sayılırken Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Bahar Kalkanı Operasyonunda olan kahraman ordumuza başarı diledi. Geçtiğimiz günlerde haince bir saldırı sonucu şehit edilen askerlerimize rahmet, yakınlarına ve aziz Türk Milletine başsağlığı dileğinin ardından başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu.

             Gündemin üçüncü maddesi olarak Belediye Başkan ve Meclis Üyeleri tarafından gündeme alınması istenilen konuların görüşülmesine geçildi. Botaş terminali içerisinde açılan 10 ve 20 m lik iki adet yolun 1/1000 lik imar planlarına işlenmesi talebi gündeme alınarak, oy birliğiyle İmar komisyonuna sevk edildi.

            Çevre Temizlik Vergisi Grup ve Derecelerinin belirlenmesi talebini içeren gündemin 4. maddesi de Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.

            Meclis gündeminin 5. Maddesinde Emekli olan işçi personellerin İhbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş. den kredi alınması talebini görüştü. Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin emekliye ayrılan 15 işçinin İhbar ve kıdem tazminatlarının tamamının ödenmemiş olduğunu 7 kişiye ise kısmi ödeme yapıldığını belirtti. 22 kişinin İhbar ve kıdem tazminatlarının toplamının 3 milyon 118 bin lira olduğunu ve bu meblağ için kullanılacak olan İller Bankası kredisinin direk işçi hesaplarına yatacağını belirtti. Madde meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

            6. Gündem maddesindeki Sözleşmeli Personel Disiplin Yönetmeliği ise Eğitim komisyonuna incelenmek üzere oy birliğiyle havale edildi.

            7. Gündem maddesindeki Çaylı Mahallesi 2085 numaralı parsele yönelik 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi ise tartışmalara neden oldu. İmar komisyonu içerisindeki görüş ayrılığı meclis birleşimine de yansıdı. Cumhur İttifakı Meclis üyesi ve Komisyon Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu yapılan uygulamanın 1/5000 lik planlara uygun olarak 1/1000 lik imar planlarına aktarıldığını ve bu sayede vatandaşın yaşadığı hak kaybının önlendiğini belirtirken, Millet İttifakı Meclis Üyesi Erkal Kara ise 1/1000 lik imar planlarının ihaleye çıktığını ve yapılmakta olduğunu, bir ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağını belirtti ve madde ile ilgili komisyonun bir karar alması yerine 1/1000 lik imar planlarını yapan şehir plancısının bu konuda karar vermesi gerektiğini belirterek maddeye şerh koyduklarını ifade etti. Gurup başkanları da madde üzerinde bir mutabakata varamayınca 7. madde İmar komisyonuna oy çokluğuyla tekrar havale edildi.

            Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin 1/1000 lik imar planlarının doğrudan temin yöntemiyle 85 bin TL bedelle BHA Planlama şirketine verildiğini ve Büyükşehirden alınacak planlar için de 150 Milyon TL ödeme yapılacağını, planların bir yada iki ay içerisinde tamamlanarak meclisin onayına sunulacağını belirtti

              Cadde isminin değiştirilmesini içeren 8. ve 9. maddeler de meclis üyelerinin oy birliğiyle İmar komisyonuna havale edilerek gündem maddeleri tamamlanmış oldu.

            Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından İmar Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sahil Düzenlemesiyle ilgili avam projesi meclis üyelerine detaylı bir şekilde anlatıldı.                         

Haber: Sedat İSKENDEROĞLU – Dörtyol



Bölgeden 5.03.2020 15:04:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

2

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

3

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

4

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

5

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

6

Hatay'da evin kapısı ve bazı eşyalarını çalan 2 şüpheli yakalandı

7

Şırnak'ta trafik kazasında hayatını kaybeden astsubayın cenazesi Adana'da defnedildi

8

Kahramanmaraş'ta hükümlülerin diktiği perdeler yurt genelinde alıcı buluyor

9

Rektör Bakan'dan 23 Nisan Mesajı

10

Adana'da uçuruma yuvarlanıp yanan minibüsteki 4 kişi öldü, 17 kişi yaralandı