DÖRTYOL'DA SİNAN MEYDAN RÜZGARI ESTİ

DÖRTYOL

Meydan; "Sadece İlk Kurşun Değil; Milli Mücadele Tarihi Unutturulmak İsteniyor"

 

            Geçtiğimiz hafta sonu Dörtyol'da Atatürkçü Düşünce Derneği Dörtyol Şubesinin ev sahipliğinde oldukça önemli bir konferans gerçekleşti. Tarih Araştırmacısı ve Yazar Sinan Meydan  Dörtyol Ticaret ve sanayi Odası Konferans salonunda bölge halkıyla buluştu.

            Dörtyol, Erzin, Payas ve İskenderun'dan yoğun katılımın olduğu konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

            Açılış konuşmasını yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Dörtyol Şube Yönetiminden Mustafa Kemal İncesu, Milli Mücadele'de İlk Kurşun ve Atatürk konulu konferansa iştiraklerinden ötürü konuklara teşekkür etti ve Sinan Meydan'ın özgeçmişi hakkında bilgiler vererek; "1975 yılında Artvin Şavşat'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şavşat'ta tamamladı.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Yakın tarih ve Atatürk üzerine çalıştı. Bu konularda çok sayıda kitap ve yazı yazdı. ÖZLEM AKKOÇ MEYDAN ile evli olan Sinan MEYDAN, İDİL MAYA ve İLAY MELEK adlı iki kız çocuk babasıdır. Çalışmalarına devam eden Sinan Meydan Sözcü Gazetesi'nde yazmaktadır.

Yayımlanmış eserleri şunlardır:1. Atatürk İle Allah Arasında, "Bir Ömrün Öteki Hikayesi"
2. Atatürk ve Kayıp Kıta Mu (2 cilt) 3. Son Truvalılar  4. Sarı Paşam (tarihi roman) 5. Atatürk'ü Doğu Anlamak İçin Nutuk'un Deşifresi 6. Parola Nuh "Atatürk'ün Gizli Kurtuluş Planları"
7. Sarı Lacivert Kurtuluş "Kurtuluş Savaşı'nda Fenerbahçe ve Atatürk" (tarihi roman) 8. Atatürk ve Türklerin Saklı Tarihi 9. Cumhuriyet Tarihi Yalanları (2 cilt) 10. Aklı Kemal "Atatürk'ün Akıllı Projeleri" (5 cilt) 11. Vaiz, Öteki Mehmed Akif  12. Elcevap  13. Panzehir 14. 1923 Kurtuluş Ayarlarına Dönmek 15. Yüzyılın Kitabı, Yüzyılın Lideri 16. Atatürk Etkisi 17. Hafıza"

            Daha sonra sahneye davet edilen Sinan Meydan, Çanakkale Savaşlarından başlayarak yakın tarihi tüm gerçekleriyle ve bilinmeyen yönleriyle kronolojik bir sırayla ve dönemin yerli ve yabancı basınında yayınlanan kupürlerle konuklara anlattı. Milli Mücadele'de İlk Kurşun'un 19 Aralık 1918 yılında Dörtyol Karakese Köyünde atıldığını kitaplarında ve makalelerinde dile getirdiğini ifade eden Sinan Meydan salonu dolduran kalabalığa bu tarihi gerçeğe sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

            Özellikle Milli Mücadele'de İlk Kurşun konusuna değinen Sinan Meydan, Çavuş Mehmet Kara'nın, İlk Kurşun'un, Milli Mücadele Yıllarının ve özellikle de Atatürk'ün unutturulmaya çalışıldığı bir dönemi yaşadığımızı, ebeveynler olarak bu dönemde sorumluluklarımızın çok daha arttığını ve gelecek kuşaklara tarihimi doğru öğretmek ve unutturmamak gibi bir mecburiyetimizin olduğun belirtti.

            Konferans sonunda Atatürkçü Düşünce Derneği Dörtyol Şube Başkanı Özgür Çınar tarihçi Yazar Sinan Meydan'a günün anısına plaket takdim ederken ziraat Yüksek Mühendisi Ünsal Ateşoğlu'da kumkuat hediye etti.

            Katılımcılar Sinan Meydan'a kitap imzalatıp resim çektirmek içinse sıraya girdi. Konferans sonrası Sinan Meydan uzun süre Ticaret ve Sanayi Odasında kalarak hayranlarıyla birebir sohbet etti.     

Haber: Sedat İSKENDEROĞLU – Dörtyol

 



Bölgeden 16.12.2019 13:10:00 0
Anahtar Kelimeler: DÖRTYOL' SİNAN MEYDAN RÜZGARI

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da toz taşınımı etkili oluyor

2

Hatay'da cami önünde silahlı saldırıya uğrayan imam hayatını kaybetti

3

Hatay'da sulama kanalında boğulan çocuğun cenazesi defnedildi

4

Kahramanmaraş'ta depremde zarar gören alt yapının yenilenmesi çalışmaları sürüyor

5

Adana'da polisler özel gereksinimli çocuklarla buluştu

6

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

7

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

8

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

9

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi