Down sendromlu çocuklar vali konağında ağırlandı

Down sendromlu çocuklar vali konağında ağırlandı

Down sendromlu çocuklar vali konağında ağırlandı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in eşi Meral Bilmez, down sendromlu çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi.
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü münasebetiyle Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı organizesinde down sendromlu çocuklar ve aileleri, vali konağında Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in eşi Meral Bilmez tarafından ağırladı. Meral Bilmez, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü ile ilgili olarak down sendromunun bir hastalık değil, +1 fazlalık, genetik bir farklılık olduğunu ve bunun bir engel veya eksiklik olmadığını, her birinin çok özel çocuklar olduklarını belirtti. Meral Bilmez, “Down sendromu olan çocuklar ile gerçekleştirdiği sohbet esnasında çocukların hayallerini anlatırken gözlerinde oluşan ışıltı ve sevinç görülmeye değerdi” dedi.
Meral Bilmez, aileler ve çocuklar ile sohbet ederek onların eğitimde yaşadıkları sorunlar ve çözümleri hakkında bilgi alışverişinde bulunduktan sonra toplu fotoğraf çekti.
Down sendromlu çocuklar ve ailelerinin ziyaretine Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek ve Sosyolog Evrim Alkan da eşlik etti.


Güncel 22.03.2022 08:52:47 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da "İskenderun Gastronomi ve Yeni Yıl Şenliği" başladı

2

Adana'da trafik denetimi yapıldı

3

AFAD Başkanı Pehlivan, Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu

4

Osmaniye Asri Mezarlık’ta Korkunç İnfaz: 2 Ölü

5

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersin ve Adana'da temaslarda bulundu

6

Osmaniye'de bebek emekleme yarışması düzenlendi

7

Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır'dan CHP'den istifasına ilişkin açıklama:

8

Adana'da kayıp olarak aranan zihinsel engelli kişi dere kıyısında ölü bulundu

9

Hatay'da tamirhanedeki otobüste çıkan yangın söndürüldü

10

Samandağ'da motosikletin yayaya çarptığı kazada 2 kişi yaralandı