Dr. Zeren,"Beyin tümörü ameliyatlarında başarı sağladık"

Dr. Zeren,

Osmaniye Özel Yenihayat Hastanesi Beyin ve Sinir cerrahı uzmanı Op. Dr. Mustafa Zeren Yenihayat Bülteni Yazı işleri Müdürüne Beyin Tümörü Hakkında Bilgiler verdi. 

Op. Dr. Mustafa Zeren: ? Geçtiğimiz günlerde Zübeyde Yeşildemir adlı hasta, baş ağrısı kusma, dengesizlik şikayetiyle Osmaniyemizde başka bir özel hastaneye baş vurmuş. Yapılan tetkiklerinde beyin tabanında tümöral kitle tespit edilmiş. Hastamıza bunun tedavisinin burada olamayacagı ve Ç.Ü Balcalı hastanesine gitmesi önerilmiş. Buna rağmen hastamız bizim hastaneye baş vurdu. Hasta operasyona alınıp kitle tamamen çıkartılmıştır. Hasta sağlıklı bir şekilde taburcu edilmiştir. Beyi tabının amaliyatları oldukça güç ve pek çok araştırma hastanesinde dahi yapılamayan amaliyatlardır. Bu ve buna benzer özellikli amaliyatlar hastanemizde sık olarak yapılmaktadır.   

İnatçı ve şiddetli baş ağrıları, beyin tümörlerinin en sık belirtisidir ancak beyninde tümör olan her hastada baş ağrısı görülür diye bir kuralın olmadığını belirten Özel Yenihayat Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Mustafa Zeren beyin tümörleri hakkında şu bilgileri verdi: ?Beyin tümörü olguları son yıllarda oldukça artış göstermiştir. Beyin tümörleri diğer organlara kolay kolay yayılmaz. Ayrıca tümörler iyi huylu ve kötü huylu olarakda ikiye ayrılır. İyi huylu tümörlerinde yerleşim yerine göre farklı özellikler gösterebilirler. Beynin kötü huylu tümörleri de pratikte başka bir organa sıçramaz. Bunun dışında beynin diğer organlardan farklı olarak bir bariyeri vardır. Buna ?Kan beyin bariyeri? adı verilir. Kana giren her madde bir gümrük kontrol mekanizmasına tabiidir yani beyne istediği gibi gidemez. Bu nedenle kan beyin bariyeri, beyindeki tümörlerin başka yere yayılımına engeldir. Vücudumuzun başka yerindeki bir kanser beyne gelip yerleşebilir, bu durum ?metastaz? olarak adlandırılır? 

Belirtilerin  kitlenin yerleştiği bölgeye özel değişkenlik gösterdiğini vurgulayan Op. Dr. Zeren "Uzun süren ve giderek artış gösteren yaygın baş ağrıları, nedeni bulunamayan bulantı-kusma, kol ve bacaklarda uyuşma, sara nöbeti geçirmenin yanı sıra; görme kaybı ve körlük, işitme azalması, koku alamama, yüz felci, yutma güçlüğü, hormon bozuklukları gibi yerleştiği yere uyan şikâyetler ve belirtiler gösterebilir" dedi. 

Özel yenihayat hastanesinde Tümör Ameliyatı yaptığımız Hastamızdaki tümör beyin veya bedenin başka bir yerinde yayılım göstermediği için tamamen çıkarıldığında hastanın tedavisi tamamlanmış oldu. Ameliyat sonrası radyoterapi ve kemoterapi gibi ek tedaviler gerekmemektedir. Hastamız şifa ile taburcu edilmiştir"dedi.



Güncel 25.10.2016 04:56:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

2

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi

3

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

4

Tescilli turpları hasat eden çiftçilerin Savrun Çayı'ndaki zorlu yıkama mesaisi başladı

5

Yöresel ürün markalarını oluşturan gelin görümce, 60 kişiye istihdam sağladı

6

Garanti BBVA CDP'den üç temada "A" alarak sürdürülebilirlikte küresel liderler arasına girdi

7

Huawei Dubai'de yeni nesil amiral gemisi cihazlarını tanıttı

8

Prof. Dr. Aziz Gül: İyi bal donar, endişe etmeyin

9

Polis, oltalama ve yatırım dolandırıcılığına karşı sanal devriyesini artırdı

10

Osmaniye’de safran yetiştiriciliğinden olumsu sonuçlar alınmaya başlandı