"Dualı oklar" bu kez Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif için atıldı

"Dualı oklar" bu kez Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif için atıldı

ANTALYA (AA) - Istanbul'un fethine kadar 916 yil kilise, 1453'ten 1934'te alinan kararla müze oluncaya dek cami olarak kullanilan, 86 yil müze olarak hizmet veren Ayasofya'nin yeniden ibadete açilmasi dolayisiyla Antalya Okçular Tekkesi tarafindan duali ok atisi düzenlendi.

Antalya Okçular Tekkesinin Akdeniz Üniversitesi Stadindaki hizmet binasina gelen minik kemankesler, hazirlanan hedeflere okunan dualar esliginde ok atti. Kemankesler, "gaza" niyetiyle attiklari oklarini basta Istanbul kusatmalarinda ve fethinde canlarini feda edenler olmak üzere tüm sehitlere adarken, atislar öncesinde okunan hatimlerin de duasi gerçeklestirildi.

Antalya Okçular Tekkesi Baskani Sümeyye Gamze Uçar, 86 yillik bir aranin ardindan ümmetin Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi'ne tekrar kavusmus olmasindan büyük mutluluk duyduklarini ifade ederek, basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere tüm emegi geçenlere tesekkür etti.

Ayasofya'nin herhangi bir ibadethane olmadigini, fethin sembolü oldugunu kaydeden Uçar, söyle konustu:

"Gerek fethinden önceki kusatmalarda, gerekse fetihlerde canini feda ederek ümmete Istanbul'u ve Ayasofya'yi kazandiran ecdadimizi biz de oklarimizla anmak istedik. Onlar oklarini küfre karsi atarak Istanbul'u Islam'in adaletine kavusturmuslardi. Bunu hatirlatmak istedik. Bu vesileyle minik kardeslerimiz, kemankeslerimiz de o ruha, o manevi iklime yakinlassin istedik. Bedenen orada olmak ve bugün kilinan ilk namaza istirak imkanimiz olmadi belki ama bizler de oklarimizla, yaylarimizla ve en önemlisi de minik kemankeslerimizin temiz gönülleriyle ruhen ve aklen orada oldugumuzu göstermeyi amaçladik."



Yurt Dünya 24.07.2020 18:16:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

2

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

3

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

4

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi

5

Hatay'da hayırsever iş insanının desteğiyle yaptırılan okul hizmete girdi

6

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kimyonoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Adana'da polis ekipleri okulların çevresinde denetim yaptı

8

Kalite güvencesi sistemleri eğitimin sürekli gelişimine önemli katkı sunuyor

9

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 111 şüpheliyi yakaladı

10

Alanya'da ilk ders “bayrak sevgisi” temasıyla başladı