‘Dükkana aldığın altınlar FETÖ terör örgütü tarafından satıldı’ dediler, kuyumcuyu 750 bin TL dolandırdılar

‘Dükkana aldığın altınlar FETÖ terör örgütü tarafından satıldı’ dediler, kuyumcuyu 750 bin TL dolandırdılar

‘Dükkana aldığın altınlar FETÖ terör örgütü tarafından satıldı’ dediler, kuyumcuyu 750 bin TL dolandırdılar

Erzurum’da Ağustos ayında telefon ile aradıkları kuyumcuya ‘kendisinde bulunan altınların FETÖ terör örgütü tarafından satıldığını, satın almış olduğu altınlar üzerinde kriminal inceleme yapılabilmesi için kendilerine verilmesi gerektiğini’ söyleyen 5 zanlı, kuyumcu işletmecisini 750 bin TL dolandırdı. Olayla ilgili Erzurum merkezli 3 ilde düzenlenen şafak operasyonun da yakalanan 5 zanlı tutuklandı.
Olay 12 Ağustos günü Yakutiye ilçesine bağlı Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesinde meydana geldi. Kuyumculuk yapan M.G.’yi telefonla arayan dolandırıcılar kendilerine polis ve savcı olarak tanıttı. Daha sonra 5 zanlı M.G.’ye kendisinde bulunan altınların FETÖ terör örgütü tarafından satıldığını, satın almış olduğu altınlar üzerinde kriminal inceleme yapılabilmesi için kendilerine verilmesi gerektiğini ve ayrıca altınların kendilerine ulaşmaması durumunda örgüt üyeliğinden tutuklanacağını söyledi. Telefon görüşmesinden sonra panikleyen M.G. Diyarbakır’dan gelen zanlılara maddi değeri yaklaşık 400 bin TL değerinde ziynet eşyalarını teslim etti. Ziynet eşyaları alan zanlılar tekrar M.G.’yi arayarak kendilerine para göndermesi gerektiğini söyledi. M.G., zanlıların hesabına EFT yolu ile 350 bin TL para gönderdi. Toplamda mağduru 750 bin TL zarara uğrayan kuyumcu M.G. dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu.
Erzurum Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği olarak yapılan çalışmalarda şüpheli şahısların açık adres ve kimlikleri tespit edildi. Şahısların suç örgütü hiyerarşisi içerisinde hareket ettiği anlaşılarak, şüpheli şahısları yakalamak için yaklaşık iki ay süre ile yapılan teknikli çalışmalar neticesinde Erzurum merkezli eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi. Olayın şüphelileri olan Ferhat T., Aydın A. ve Mehmet T. Diyarbakır’da, Rıdvan A. Antalya’da, Sadullah Ü. ise Sivas’ta saklandıkları yerlerde Erzurum Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin de katıldığı operasyon ile yakalandı.
Erzurum’a intikal ettirilen şüpheli şahıslar Asayiş Şube Müdürlüğünde alınan ifadelerinde yapmış oldukları eylemleri kabul ettiler. 5 zanlı işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Yurt Dünya 23.11.2022 15:08:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de hasta taşıyan ambulansla cipin karıştığı kazada 3'ü sağlık çalışanı 5 kişi yaralandı

2

Hatayspor, Taylan Özgün'ü transfer etti

3

Adana'da şehit polis memuru Mustafa Akgül'ün ailesine ev hediye edildi

4

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 225 öğrenciye uygulamalı eğitim

5

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya'da TGSP'nin eğitim programında konuştu:

6

Burdur'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

7

Antalya'da düzenlenen "TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" etkinliklerle sürdü

8

Antalyaspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti

9

Kepez'de sağanak sonrası bozulan yollar onarıldı

10

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay ziyaretinde konuştu: