DÜNYA ASTSUBAYLAR GÜNÜ OSMANİYE'DE KUTLANDI

DÜNYA ASTSUBAYLAR GÜNÜ OSMANİYE

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Osmaniye Şubesi, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü'nü düzenlenen törenle kutladı. Musa Şahin Bulvarı'ndaki tören alanında bir araya gelen TEMAD üyeleri, derneğin 35'inci kuruluş yıl dönümü ve Dünya Astsubaylar Günü için tören düzenledi. TEMAD Osmaniye İl Başkanı Emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Şenel Yıldız tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulup ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanlığının öncülüğünde, 17 ekim 2012 tarihinden bu güne dünya orduları ile birlikte dünya astsubaylar günü olarak kutlanmaya başlanıldığını söyleyen Başkan Şenel Yıldız, "Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği 1984 yılında 2847 sayılı kanunla kurulmuş olup kamu yararına çalışan bir dernektir. Genel Merkezimiz Ankara'da olup bu tarih itibarıyla Türkiye genelinde 98 şubesi 120 bin'in üzerinde emeklisi ve 90 bin'in üzerinde çalışanı ile büyük bir sivil toplum kuruluşudur. Osmaniye il başkanlığı 2005 yılında kurulmuş olup 14 yıldır üyelerimize ve sivil toplum kuruluşu olarak da Osmaniye'mize hizmet vermektedir." dedi.


BARIŞ PINARI HAREKATINA DESTEK


Konuşmasının devamında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana emperyalist ülkelerin vatan toprağını parçalamaya yönelik ellerinden gelen her türlü çabayı sarf ettiğinin görüldüğünü belirten Yıldız, "Buna rağmen Türk Milleti ve Türk Ordusu karşısında hezimete uğrayacaklarına inancımız tamdır. Bunun yanı sıra ülke ekonomisini çökertmeye, kalkınmasını engellemeye çalışmaktadırlar ama başaramayacaklardır. Ordumuz, ülkemizin güney sınırında bulunan Suriye toprakları üzerindeki terör yapılanmasını bertaraf etmek, burada yaşayan halkların can ve mal güvenliğini sağlamak ve huzur tesis etmek, güvenli bölge oluşturmak maksadıyla 'Barış pınarı harekatına' başlamıştır.Biz emekli astsubaylar olarak yapılan bu harekata desteğimiz tamdır. İçte ve dışta harekatı engellemeye çalışan ve karşı çıkan bütün mihrakları kınıyoruz. Gerek görüldüğü takdirde devletimizin vereceği her türlü göreve hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. Bu bağlamda ordumuza başarılar diliyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun.Allah onları korusun.Türk milleti olarak dualarımız onlarla birliktedir." diye konuştu.
Program, Atatürk Anıtı önünde, TEMAD üyelerinin diğer katılımcılarla birlikte fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Haber; İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 16.10.2019 16:20:00 0
Anahtar Kelimeler: DÜNYA ASTSUBAYLAR OSMANİYE' KUTLANDI

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği