ANTALYA (AA) - Dünyaca ünlü DJ Burak Yeter, Antalya Tanitim Vakfinin (ATAV) is birligiyle, Antalya turizmine katkida bulunmak için Antalya Havalimaninda dijital ortamda konser verdi.
Vakif ile Burak Yeter'in, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde Antalya destinasyonunun tanitimi için hayata geçirdigi proje kapsaminda ünlü DJ, Fraport TAV sponsorluguyla Antalya Havalimani'nin apronunda yolcu uçaginin önünde performans sergiledi.
Yeter'in ekibiyle sergiledigi performans, sosyal medya platformlarinda yayinlandi, dünya genelinde yayin yapan müzik kanallarinda ise yakin zamanda yer alacak.
ATAV Baskani Yeliz Gül Ege, projeyle ilgili Antalya Havalimani'nda düzenlenen tanitim toplantisinda gazetecilere yaptigi açiklamada, konserlerle insanlarin tatil planlari için Antalya'yi hayal etmesini saglamak istediklerini söyledi.
Salgin sürecinde bütün dünyada oldugu gibi Türkiye'de de hayatin durma noktasina geldigini belirten Ege, "Bu süreçte Antalya'yi tanitmak için DJ Burak ile 'Müzikle kal, Antalya'yi hayal et' projesini hayata geçirdik. Yaptigimiz konserlerle Antalya'nin deniz, kum ve günes disinda insanlara farkli turizm imkanlari sundugunu anlatmak istiyoruz." dedi.
Konser ve festivallerin iptal edildigi süreçte dijital dünyaya olan ilginin arttigina dikkati çeken Ege, ATAV olarak müzigin evrenselligini de kullanarak dijital ortamlarda konserler vermeye devam edeceklerini dile getirdi.
Antalya Havalimani'nda bos duran uçaklari gördüklerinde çok üzüldüklerini aktaran Ege, "Apronda konser verilmesi dünyada bir ilk oldu ve bu Antalya turizminin tanitilmasina büyük katki saglayacak. Bundan sonraki konserler UNESCO'nun dünya mirasi geçici listesinde yer alan Aspendos, Patara, Sagalassos gibi antik kentlerde yapilacak." diye konustu.
- "Insansiz konser serisi devam edecek"
DJ Burak Yeter ise havalimaninda konser vermenin çocukluk hayali oldugunu ve bu hayalini gerçeklestirdigi için mutluluk duydugunu kaydetti.
Antalya'yi tanitmak için daha önce yapilmamis "insansiz konserler" vermeye basladiklarini anlatan Yeter, "Insansiz konser serisi devam edecek, bu üçüncü konserimiz. Antalya'nin dogal zenginliklerini ortaya koymak için konserlere devam edecegiz. Antalya'nin güvenilir bir lokasyon oldugunu göstermek istiyoruz." ifadelerini kullandi.
Türkiye'deki Youtube izlenme rekorunun kendisine ait olduguna isaret eden Yeter, yaptigi müziklerin 7'den 70'e herkese ulastigini söyledi.
- "24 saatte 500 bin kisi izledi"
Fraport TAV Antalya Havalimani Genel Müdürü Bilgihan Yilmaz da Antalya'nin turizmine katki saglamak için birçok proje yürüttüklerini ve bunlardan en önemlisinin ise apronda konser vermek oldugunu vurguladi.
Devlet Hava Meydanlari Isletmesi Genel Müdürlügünün de konsere büyük destek verdigini kaydeden Yilmaz, konserin dijital ortamda 24 saatte 500 bin kisi tarafindan izlendigini söyledi.
Konusmalarin ardindan DJ Burak Yeter'in apronda verdigi konser izletildi.