"DÜNYANIN GİDİŞATINDAN MÜSLÜMANLAR SORUMLUDUR"

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Hatay Şubesi’nin her hafta düzenlediği “Şuur Dersleri”nin bu haftaki konuğu Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök oldu.

Anadolu Gençlik Derneği Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Yayladağı İlçe Müftüsü Hamza Köse, Belen İlçe Müftüsü Mehmet Seri Doğru, Mustafa Kemal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Dr. Abdullah Aydın, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, Antakya İlçe Başkanı F. Serdar Özal, Kırıkhan İlçe Başkanı Atilla Erol, Büro Memur-Sen Hatay Şube Başkanı Mürsel Güler, Din-Bir-Der Hatay Şube Başkanı Selim Demirli, Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şube Başkanı Serkan Bulut, Antakya Temsilcisi Mehmet İncecik, ÖĞ-DER Hatay Şube Başkanı Recep Bilgin, Cansuyu Hatay Temsilcisi Abdulhadi Bük ve çok sayıda misafir katıldı.

Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök, “Gençlik ve Gelecek” konulu sohbetinde Peygamberimiz’in hayatından örnekler vererek, “Peygamberimizi bir rehber bir model olarak görüyoruz. Gençlerimizi geleceğimizi bu minvalde inşa ederek tüm insanlığın saadeti için çalışmalıyız.

Peygamber Efendimiz tevhid ve adalet mücadelesi verdiği için köleler ve yoksullar bir umut olarak Müslüman oldular. Sömürgeci güçlere göre insanların namazında niyazında oluşu önemli değildir, onlar için asıl tehdit sömürü sistemlerine çomak sokan Müslümanlardır. Batının sömürgeci insanı kendisini efendi ve dünyanın sahibi olarak görmektedir. Biz ise köle değiliz. Namaz kılacağız ama namaz kılan köleler olmayacağız.  Allah’ın mülkünü bir emanetçi olarak görüyoruz ve diyoruz ki; Sevgi, merhamet, adalet diliyle konuşarak batılın düzenini sorgulamaya başladığımızda bu düzen değişecek ve yeryüzünde adalet mutlaka tesis edilecektir. 

Biz sömürgecilerin güçlü olduğuna inanmıyoruz, onları ayakta tutan zayıfların, zulme uğrayanların, Müslümanların bu sömürgeci, köle düzenini sorgulamıyor oluşlarıdır. Müslümanlar birlikte hareket etmek durumundadır. Biz mal mülk koltuk sevdasıyla dünyevileşmeden kurtulduğumuz zaman, Hakk’ı hak bilip ona uymayı, batılı batıl bilip ondan uzak durmayı başardığımızda, bu sömürü düzenden de kurtulmuş olacağız” dedi. 

REÇETE PEYGAMBERİMİZ

Adalet vasfımızı yitirdiğimizde İslami olamayız diyen Soykök, insanları ezen sömüren, dini kullanarak insanlar üzerinden zorbalık kuran, faizci tefeci düzeni geçmişte peygamberimiz adil bir düzene çevirmiştir. Bugünde bu düzene ihtiyacımız var ve kurulacaktır inşallah.

İnsanlık onun kutlu izini kaybettiği günden beri mutsuz ve perişan bir halde. İzm’lerin pençesinde kıvranıyor. Irkçılık, tekebbür, ahlaki çürümüşlük, bireyselleşme, bencillik vs. hastalıklar Peygamber reçetesi ile tedavi edilmeyi bekliyor. İnsanlığın insanlık onurunu kaybettiği bir dünyada O’nun mesajını anlamak ve günümüz insanına bir ilaç gibi takdim etmeyi Rabbim bizlere nasip eylesin. İnsanı iyiliklerle; adalet,  merhamet ve barış ile tanıştırmak, yeryüzünü imar ve ıslah etmek hedefimiz olmalıdır. Böyle gençler ve nesiller yetiştirmek durumundayız” şeklinde konuştu.



14.11.2019 20:19:00 0

İlginizi Çekebilir

1

İskenderun'da asayiş uygulamalarında yakalanan 10 şüpheliden 2'si tutuklandı

2

Hatay'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

3

Adana'da kaçak havai fişek ve yer meşalesi üreten 2 kişi gözaltına alındı

4

Hatay'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı tutuklandı

5

Hatay'da depremlerde hasar alan ve restorasyonu tamamlanan mescit ibadete açıldı

6

Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er yemin etti

7

Hatay'da evin bahçesinde lahit bulundu

8

Adana'da bir barda ruhsatsız 25 silah ele geçirildi

9

Antalya'da iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada gözaltına alınan 25 zanlı adliyede

10

Aile ve Gençlik Fonu'na depremin merkez üssünde 1981 çift başvurdu