DURMUŞOĞLU, TBMM 7 OCAK BAYRAMI İLE İLGİLİ KONUŞTU

DURMUŞOĞLU, TBMM 7 OCAK BAYRAMI İLE İLGİLİ KONUŞTU

Osmaniye Milletvekilimiz Sayın Mücahit Durmuşoğlu Tbmm Genel Kurulunda Osmaniyemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98'inci Yıl Dönümünü Gazi Meclis’in Çatısı Altında Kutlamak Ve Bu Vesileyle İlimizdeki Güncel Ekonomik Durumu Ve Yatırımları Paylaşmak İçin Gündem Dışı Bir Konuşma Yaptı.

Durmuşoğlun Konuşmasına, Terörle Mücadeleye Verdiği Şehitlerle Aziz Milletimizin Gönlünde Müstesna Bir Yeri Olan Osmaniye’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98'inci Yıl Dönümünü Gazi Meclis’in Çatısı Altında Kutlamak Ve Bu Vesileyle İlimizdeki Güncel Ekonomik Durumu Ve Yatırımları Paylaşmak İçin Gündem Dışı Söz Almış Bulunmaktayım. Ekranları Başında Bizleri İzleyen Aziz Milletimizi Ve Genel Kurulu Saygıyla Selamlayarak Başladı.

Durmuşoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“7 Ocak Sadece Osmaniye İçin Değil Anadolu İçin De Çok Önemli Tarihlerden Birisidir; Mavi Göklerin Beyaz Ve Kızıl Süsü, Kız Kardeşimizin Gelinliği, Şehidimizin Son Örtüsü Mukaddes Bayrağımızı Gönderden İndirmeye Çalışanların Bu Topraklardan Bir Kez Daha Silindiği Gündür.

7 Ocak, Kahraman Ecdadımızın Teslimiyetçi Ve Tutsak Yaşamın Tüm Aşamalarını Hayatını Ortaya Koyarak Reddettiği Ve Bağımsızlık Destanını Tarihe Altın Harflerle Yazdığı Gündür.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Önderliğinde, Güney Cephesi Olarak Bilinen Çukurova'daki Kurtuluş Ve Bağımsızlık Mücadelesi, Çok Büyük Destanlarla Doludur.

Saygımızı Ve Minnetimizi Anlatabilmek İçin Her Birini Ayrı Ayrı Anmamız Gereken Onbaşı Rahime Hatun, Yaveriye Çetesi, Yastı Kelle, Ali Kılıç, Mamık Hüseyin, Kadir Çavuş, Muhammet Hoca, Nacar Ökkeş, Borazan Mehmet, Hacı Ağa Oğulları Ali Ve Ahmet, Ali Bekiroğlu Ahmet Ve Nice Osmaniyeli Vatan Evladı Bu Toprakları Vatan Bildikleri İçin Şehit Olmuş, Nicesi De Gazilik Makamına Ulaşarak Osmaniyemizi Yiğit Osmaniye Yapmışlardır.

Akla İlk Olarak Tarım Ve Hayvancılıkla Gelen Osmaniye, İktidara Geldiğimiz Son 17 Yılda Sanayide, Enerjide, Ulaşım Ve Dahi Birçok Alanda Da Söz Sahibi Olan Bir İl Hâline Getirmek İçin Durmaksızın Çalıştık, Çalışıyoruz.

Sayın Durmuşoğlu Konuşmasına Şu İfadelerle Devam Etti; Fıstık Ve Turp Üretiminin Ana Üssü Olan Osmaniye, Binlerce Yıllık Tarihi, Geleneksel Halk Kültürü, Muhteşem Doğal Güzellikleri, 14.000 Yakın Öğrencisi Bulunan Osmaniye Korkut Ata Üniversitemizle Beraber Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde Yeni Bir Seviyeye Ulaşmıştır.

İktidarımız Döneminde Bölgesel Gelişmişlik Düzeyi Farkını Azaltmak, Üretimi, İstihdamı, İhracatı Ve Teknoloji Ağırlıklı Üretimi Artırmak İçin Verilen Yatırım Teşviklerini 312 Kat Artırdık Ve Böylece 2002 Yılında Yaklaşık 2 Milyon Tl Olan Yatırım Teşviklerinin Tutarı 2019 Yılında 624 Milyona Kadar Yükseldi.

2003 Yılından Bu Yana Sabit Yatırım Tutarı 5,5 Milyar Tl Olan 402 Adet Yatırım Teşvik Belgesi Verilidi. Bu Teşviklerin Yatırıma Dönüşmesiyle Birlikte 11.697 Kişiye İlave İstihdam Sağlanmış Oldu.

Osmaniyemizin Yatırımda Öncelikli Bölge Statüsü Kazanması, Verilen Teşviklerin Yatırıma Dönüşmesi Ve Lokasyon Olarak Da Liman Bölgesine Yakın Olması Nedeniyle İhracat Potansiyeli Önemli Ölçüde Artmıştır.

“Türkiye İhracatçılar Meclisi (Tim)” Verilerine Göre Osmaniye, Son 17 Yılda Ortalama İhracatı En Hızlı Artan İller Sıralamasında Yüzde 63 İle İkinci Sırada Yer Almıştır.

2002 Yılında 698 Bin Dolar Olan İhracatımız 438 Kat Artarak, 2019 Yılında 307 Milyon Dolar Seviyesine Kadar Yükselmiş Ve En Fazla İhracat Yapan İller Sıralamasında 31. Sırada Yer Almıştır.

2002 Yılında 2 Milyon Dolar Olan Dış Ticaret Hacmimiz, 2019 Sonu İtibarıyla 860 Milyon Dolar Seviyelerine Kadar Yükselmiştir. Bugün Osmaniyemiz, Başta Çelik Ve Tekstil İhracatı Olmak Üzere 65’i Aşkın Ülkeye İrili Ufaklı İhracat Gerçekleştirmektedir.

Osmaniye Son 17 Yılda Ekonomisini Önemli Oranda Büyütmeyi Başarmıştır. 2002 Yılında 81 İl İçerisinde 57’nci Büyük Ekonomıye Sahip İl İken, Bugün 38’inci Büyük Ekonomiye Sahip İl Durumuna Gelmiştir.

İktidarlarımız Döneminde, Tüik Verilerine Göre Yıllık Ortalama Yüzde 10’un Üzerinde Büyüme Performansı Gösteren Osmaniye, Ekonomik Büyüme Hızında İlk Sıralarda Yer Almayı Başarmıştır.

Ulaşım Alanında Hemşerilerimizin Daha Hızlı Ve Güvenli Bir Şekilde Gidecekleri Yerlere Erişmesini Sağlamak İçin Karayolu, Demiryolu Ve Hızlı Tren Projelerimiz Devam Etmekte Olup, İnşallah Projelerimizin Tamamlanmasıyla, Adana – Osmaniye Arası Ulaşım Süresi 35 Dakikaya, Mersin – Osmaniye Arası İse 60 Dakikaya İnmiş Olacaktır.

Sağlık Alanında Da 600 Yataklı 800 Yatak Kapasiteli Osmaniye Devlet Hastanesinin İnşasına Başlanmış Olup En Kısa Zamanda Hemşerılerımizin Hizmetine Sunulacaktır.

Elbette Ki Çalışmalarımız Bu Saydıklarımızla Sınırlı Kalmayacak, Osmaniye Olarak 2023, 2053 Ve 2071 Vizyonuna Ulaşmak İçin Hiç Durmadan Usanmadan Çalışmaya Devam Edeceğiz İnşallah.

Kaleler Şehri Olarak Da Anılan Osmaniye, Tarihin İzlerini Taşıyan Ve Birçoğu Günümüze Kadar Korunarak Ulaşmış 26 Kale Bulunmaktadır. Toprakkale İlçemizin De İsmini Aldığı Toprakkale, Düziçi İlçemizde Bulunan Harun Reşit Kalesi, Kadirli İlçemizde Bulunan Değirmendere Kalesi, Hemite Kalesi Bunlardan Sadece Birkaçıdır.

Doğal Güzelliği, Tarihi Ve Yaban Hayatını Birlikte Sunan, Aslantaş Barajı İle Çevrelenen Ender Güzellikte Bir Yerde Bulunan, 4341 Hektar Büyüklüğündeki Milli Park İçerisinde Yer Alan Karatepe –Aslantaş Açık Hava Müzesi, Türkiye’nin En Büyük Ve İlk Açık Hava Müzesi Olmakla Birlikte Özellikle Yabancı Misafirler Tarafından En Fazla Ziyaret Edilen Mekanlar Arasında Yer Almaktadır.

 

Amfi Tiyatrosu, Kalesi, Hamamı, Sütunlu Caddesi İle Çukurova’nın Efes’i Sayılan Kastabala Ören Yeri Ve Kadirli İlçemizde Bulunan Çukurova’nın Ayasofya’sı Sayılabilecek Ala Cami, Herkesin Ziyaret Etmesi Gereken Yerlerden Biridir.

Geçmişimizden Aldığımız Güçle, Geleceğe Doğru Emin Adımlarla İlerliyoruz. Kurtuluş Savaşında Topla Tüfekle Canımızı Ortaya Koyarak Verdiğimiz Bağımsızlık Mücadelesini Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’nın Liderliğinde Tüm Dünyada Örnek Olan Yatırım Hamleleri İle Vermeye Devam Ediyoruz.

Artık Üzerinde Rahatça Oyun Oynanan Değil, Bölgesinde Oyun Kuran, Oyunbozan Kararlı Bir Türkiye Var.

Sayın Durmuşoğlu Konuşmasına, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başta Olmak Üzere, Bölgemize Yapılan Tüm Yatırımlarda Emeği Geçen Bakanlarımıza, Bürokratlarımıza, Ülkemizin Dört Bir Yanından Gelerek Osmaniye'de Hizmet Veren Memur Ve İşçi Kardeşlerime, Tüm Hemşehrilerim Adına Şükranlarımı Sunuyor, Şehitlerimize Yüce Allah’tan Rahmet, Gazilerimize Acil Şifalar Diliyor, Yüce Meclisi Saygı İle Selamlıyorum”



Osmaniye 15.01.2020 16:18:00 0
Anahtar Kelimeler: DURMUŞOĞLU BAYRAMI İLGİLİ KONUŞTU

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de kan bağışı etkinliği düzenlendi

2

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

3

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

4

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

5

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

6

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

7

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

8

İnşaat işçisinin acı sonu

9

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

10

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı