Düzce TSO 12 Kasım depremini unutmadı

Düzce TSO 12 Kasım depremini unutmadı

Düzce TSO 12 Kasım depremini unutmadı

Düzce’de 12 Kasım 1999 yılında meydana gelen ve yüzlerce insanın hayatını kaybettiği Düzce Depreminin yıldönümü dolayısıyla Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, mesaj yayınladı. Depremin neden olduğu acıları dile getiren Şahin, deprem sonrası il olan Düzce’nin yaralarının daha kolay sarıldığını dile getirdi.
12 Kasım 1999 yılında meydana gelen büyük depremde çok sayıda insan hayatını kaybetmişti. Düzce tarihinin en acı gününün yaşadığı 12 Kasım depreminin yıl dönümü dolayısıyla TSO Başkanı Tuncay Şahin mesaj yayınladı. Şahin mesajında; "Bilindiği üzere 12 Kasım 1999’da Düzcemiz tarihinin en büyük felaketini yaşamış ve binlerce insanımız bu deprem felaketinde hayatını kaybetmiştir. 12 Kasım’dan hemen sonra devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiş ve ilimizi yeniden inşa ederek vatandaşlarımızın mağduriyetlerini kısa sürede çözüme kavuşturmuştur. Sadece barınma ihtiyaçlarını karşılamakla kalmamış, Düzce’nin il statüsüne kavuşturulması sayesinde kamu yatırımlarının önü açılmıştır. Yine deprem sonrasında çıkarılan 5184 sayılı teşvik kanunu sayesinde ilimizde önemli istihdam olanakları oluşmuş, kamu ve özel yatırımlar neticesinde göç alan bir il konumuna gelinmiştir. Şu anda Düzce devasa yatırımların eşiğindedir. Yakın zamanda açıklanacak olan ciddi yatırımlar sayesinde istihdam sorunumuz bir hayli gerileyecektir. Kamu ve özel kurumların büyük mücadeleleriyle Düzce’den depremin izleri her geçen yıl daha da silinmiş ve yaralarımız hızla sarılmıştır.
12 Kasım Düzce Depremi yıldönümü vesilesiyle bu depremlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm vatandaşlarımıza sabırlar diliyoruz. Bu tür felaketlerin tekrar etmemesini de yüce Allah’tan niyaz ediyoruz" ifadelerine yer verdi.


Güncel 12.11.2021 14:07:35 0
Anahtar Kelimeler: düzce tso 12 kasım depremini unutmadı

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi