Düzce’de hava kirliliğinin nedenleri ve çözümleri masaya yatırıldı

Düzce’de hava kirliliğinin nedenleri ve çözümleri masaya yatırıldı

Düzce’de hava kirliliğinin nedenleri ve çözümleri masaya yatırıldı

Düzce’de hava kirliliğinin tehlikeli seviyeye ulaşmasının ardından Vali Cevdet Atay başkanlığında kirliliği etki eden faktörlerin değerlendirilmesi ve gereken tedbirlerin alınması amacıyla toplantı gerçekleştirildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonu verilerine göre, 24- 27 Kasım’da ’hassas’ seviyede olan hava kirlilik oranı, 28- 29 Kasım’da ’sağlıksız’ boyutuna ulaştı. 30 Kasım’da yapılan ölçümlerde ise hava kirliliği ’kötü’ seviyesine kadar çıktı. İnsan sağlığını tehdit eden sevilere ulaşan kirlilik sonrası valilikte toplantı düzenlendi.
Vali Cevdet Atay Başkanlığında, kirliliği etki eden faktörlerin değerlendirilmesi ve gereken tedbirlerin alınması amacıyla toplantı ile ilgili açıklamada, “Vali Cevdet Atay Başkanlığı’nda, özellikle kış döneminde görülen, Yüksek Değerli Hava Kalitesi Ölçüm İndeksi’ne etki eden faktörlerin değerlendirmesi ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla toplantı gerçekleştirildi. Düzce’de hava emisyonu oluşturan sanayi tesisleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik ekiplerince; Kömür satış yerleri denetimi de Belediye ekiplerince düzenli olarak denetlenmektedir. Sanayi tesislerinin denetimlerine devam edilecektir” denildi.


Güncel 2.12.2020 16:29:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de cipin çarpması sonucu ölen 3 yayanın cenazeleri toprağa verildi

2

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden Aslı Çevik'in cenazesi defnedildi

3

Tami yeni ödeme çözümü CepPOS'u tanıttı

4

Toyota ocak ayında satışlarını yüzde 65 artırdı

5

TÜVTÜRK'ten araç sahiplerine egzoz emisyon ölçümü uyarısı

6

Antalya'daki otobüs kazasında yaralanan üniversitesi öğrencisi Yağız Oğuz, Eskişehir'de tedavi ediliyor:

7

GÜNCELLEME - Mersin'de çarptığı 6 yayadan 3'ünün ölümüne neden olan sürücü tutuklandı

8

Iğdır FK-Antalyaspor maçının ardından

9

Antalya'da "IAC 2026 Kampüs Buluşmaları" etkinliği düzenlendi

10

Marmaris Belediye Başkanı Ünlü ve diğer 6 sanığın yargılandığı davada karar