Ebru Ustası ve öğrencilerinden ’Ebru’ sergisi

Ebru Ustası ve öğrencilerinden ’Ebru’ sergisi

Ebru Ustası ve öğrencilerinden ’Ebru’ sergisi

Yaşayan İnsan Hazinesi atıfı ile anılan Ebru Ustası Neliman Şentuna Özkarasu ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Ebru” sergisi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonunda gerçekleşti.
UNESCO tarafından tescilli dünya kültürel miras listesinde yerini alan “Ebru Sanatı” Türk kültürünün dünya kültür mirasına kazandırdığı önemli bir sanat dalıdır. Yüzyılların sözlü ve pratik uygulamaları, geleneksel usta-çırak aktarımıyla yüz yıllar öncesinden günümüze ulaşmıştır. Ebru sanatının su üzerinde icra edilmesi, eser çıktısının hızlı olması, pozitif etkileri, usta çırak yöntemi, ebru sanatının evrensel bir sanat olma göstergesi niteliğindedir.
Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı ve A protokolün katılımıyla gerçekleşen sergi açılışında Gönül Yörükoğlu, İkbal Gündoğan, Hava Özbaş, Nevin Açıl, Nuray Toprak, Tülin Suakar, Yücel Edis’in eserlerinin yer aldığı sergi sanatseverlerin beğenisine sunulurken ayrıca sanatçılarımızın icazet merasimi gerçekleşti.


Güncel 27.05.2023 09:34:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor

2

Spotify yeni ofisi ve yönetimiyle Türkiye'ye olan bağlılığını güçlendiriyor

3

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Kaya, Osmaniye'de ziyaretlerde bulundu

4

Hatay'da çizgili sırtlan ve dağ ceylanı fotokapanla görüntülendi

5

Öğretmenler "Sürdürülebilir Çevre Lideri Kampı"nda buluştu

6

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu Kahramanmaraş'ta ziyaretlerde bulundu

7

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'da konuştu:

8

Tat Gıda hazır yemek kategorisinde çeşitliliğini artırdı

9

Lezita "Gulfood 2026"da ürünlerini tanıttı

10

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "10. Tematik Kış Eğitimciler Kampı" programında konuştu: