Edirne’de beyaz altın çeltik hasadı başladı

Edirne’de beyaz altın çeltik hasadı başladı

Edirne’de beyaz altın çeltik hasadı başladı

Türkiye’nin çeltik ambarı Edirne’de olgunlaşma sürecinin ardından çeltik tavalarındaki suyun çekilmesi ile birlikte biçerdöverler yoğun hasat mesaisi için tarlalara girmeye başladı.
Türkiye’nin çeltik (pirinç) ihtiyacının önemli bir kısmının karşılandığı Edirne’de başladı. Kentte ‘beyaz altın’ olarak da bilinen çeltik tava hazırlanması, su verilmesi, çeltik tohumu ve gübre ekimiyle uzun bir yetiştirme sürecinin ardından başaklara doldu ve biçerdöverler tarlara girdi.
Verimli bir hasat geçireceklerini söyleyen Mert Arabacı, “Bu gün hasadımız başladı. Verimler iyi gözüküyor şuan dönüm başına 800, 900 kilogram bekliyoruz. Taneler dolgun herkese bereketli olur” dedi.

“Çeltik tanelerimizde boş yok”
Çeltiklerin bu sene yüz güldürdüğünü vurgulayan İlyas Sözer, çeltik tanelerinde boş olmadığını söyledi. Sözer, çeltiğin çocuk gibi olduğunu belirterek, “Dönüm başına 750-800 kilogram bekliyoruz. Makine girdi hasada başladık. Çocuk gibi uğraş ister, her zaman içindesin. Bu sene verimler bizi memnun etti. Çiftçilerimize hayırlı olsun. Tanelere baktığımızda dolgun ve kilo çekiyor” diye konuştu.
Ramazan Bozdemir ise bereketli bir hasat olması temennisinde bulundu.


Güncel 17.09.2022 15:26:24 0

İlginizi Çekebilir

1

ŞOK Marketler biberlerde pestisit analizi yapacak

2

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uzun, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

ATB Başkanı Çandır'dan sel ve hortumun tarım alanlarına verdiği zarara ilişkin açıklama

4

Antalya'da evde sağlık ekipleri 120 bin hayata dokundu

5

Ispartalı yazar Silleli, 61 yıldır biriktirdiği binlerce kitabı hediye ediyor

6

Antalya'da bir kişi aracında ölü bulundu

7

Mersin'de kuyumcuyu soyan zanlı tabancayla havaya ateş ederek kaçtı

8

Türkiye'de her 10 tüketiciden 8'i daha akıllı ve enerji verimli cihazlar istiyor

9

Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 30 şüpheli yakalandı

10

Bozyazı ilçesinde dolu etkili oldu