Edirneli esnaf, şükür duası yaptı ciğerli lokma dağıttı

Edirneli esnaf, şükür duası yaptı ciğerli lokma dağıttı

Edirneli esnaf, şükür duası yaptı ciğerli lokma dağıttı

Edirne’de yeni normalleşmenin ilk günü alınan kararlarla birlikte dükkanlarını açan esnaf, şükür duası yaptıktan sonra Edirne’nin en meşhur yemeği olan tava ciğerli lokma dağıttı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu yeni normalleşme sürecinin ilk günü Edirne’de ciğerci dükkanları da kapılarını açtı. 80 gün sonra kapılarını açan ciğerciler ilk müşterilerini kabul etti. Maske ve sosyal mesafe kurallarına uyan müşteriler aylar sonra ciğer yemenin, işletme sahipleri de müşterilerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
İş yerlerinin açıldığı için mutlu olduklarını belirten Edirneli esnaf, Tarihi Selimiye Arastası Çarşısı önünde bir araya gelerek şükür duası yaptı. Ardından hazırlanan Edirne’nin en meşhur yemeği olan tava ciğerli lokmalar esnafa ve vatandaşlara dağıtıldı.
Tava ciğer ustalarından İsmail Işık, açıklanan kararlara uymaya devam edeceklerini belirterek bugün işbaşı yaptıklarını söyledi.
“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurusuyla kepenklerimizi açtık” diyen bir diğer tava ciğer ustası Cevat Işık’da çalışanların ve esnafın çok mutlu olduğunu ifade etti.


Güncel 1.06.2020 15:07:22 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da kalorifer kazanının patlaması sonucu yangın çıkan evdeki 3 kişi yaralandı

2

Mersin'de çikolata yedikten sonra rahatsızlanan 10 öğrenciden 7'si taburcu edildi

3

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mersin'de konuştu:

4

"İyilik Korosu" Türkan Şoray ile Mersin'de aynı sahneyi paylaşacak

5

Hatay'da tır dorsesinde 220 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

6

Bozyazı ilçesinde kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

7

Dünya 9-17 Yaş Grupları Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası Antalya'da başladı

8

Hatay'da Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçından depremzede çocuklara etkinlik

9

Akdeniz'de görülen Hint-Pasifik kökenli oluklu yengeçler İskenderun'da inceleniyor

10

Kahramanmaraş'ta lise öğrencilerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tanıtıldı