Ege Denizi’nde 90 göçmen yakalandı, 20 göçmen kurtarıldı

Ege Denizi’nde 90 göçmen yakalandı, 20 göçmen kurtarıldı

Ege Denizi’nde 90 göçmen yakalandı, 20 göçmen kurtarıldı

İzmir’in Karaburun, Dikili, Seferihisar ve Çeşme ilçeleri açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 90 göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalanırken, 20 düzensiz göçmen kurtarıldı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 3 Mart saat 01.30 sıralarında Çeşme ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-11) tarafından lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğunu tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 47 düzensiz göçmeni yakaladı. Ekipler, 4 ve 5 Mart’ta Çeşme, Dikili, Seferihisar ve Karaburun ilçelerinde ülkeyi yasa dışı yollarla terk etmeye çalışan toplam 43 göçmen ile 2 göçmen kaçakçısı şüphelisini yakalarken, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına geri itildiği tespit edilen lastik bot ve can salı içerisindeki toplam 20 düzensiz göçmeni kurtardı.
Karaya çıkartılan düzensiz göçmenler, sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.


Yurt Dünya 7.03.2023 01:03:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da tırla çarpışması sonucu ikiye ayrılan otomobilin sürücüsü yaralandı

2

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Mersin'de temaslarda bulundu

3

Alanya'da huzurevinde yaşayan kişi bedenini kadavra olarak bağışladı

4

Antalya'da "Sanal Bahis ve Kumarın Görünmeyen Yüzü" konferansı düzenlendi

5

Burdur'daki Gölhisar Gölü'nde su seviyesinin azalmasına karşı alınabilecek önlemler toplantıda görüşüldü

6

Anamur'da "Etkili İletişim Becerileri" söyleşisi düzenlendi

7

Kaleci İsmail Çipe'nin babasının cenazesi Hatay'da defnedildi

8

İstanbul Atlas Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu Üyeliğine yeni isim

9

Mersin'de ilkokul öğrencileri tarihi mekanların hem maketini hem resmini yaptı

10

DeFacto'dan Layering Koleksiyonu ile kişiselleştirilmiş parfüm deneyimi